Vuković: Želim da uživam u skakanju

Crnogorska atletičarka Marija Vuković sjutra nastupa u finalu Olimpijskih igara u Tokiju.

"Što god da bude ovo je veliki uspjeh. Želim da uživam u skakanju i budem svjesna gdje sam", kazala je Vuković.

Zadovoljna bi bila da finale završi među prvih osam.

"Norma nikad nije bila jača i nikad više djevojaka koje su preskočile. Znali smo da je jaka konkurencija ali vjerovala sam. Dugo sam radila za ovo i nadala da će se isplatiti sav trud", kazala je naša atletičarka.

Mariju posljednje dvije godine trenira sa Grkinjom Joanom Siom, koja ju je preporodila i vratila na put kojim je krenula 2010, kada je bila svjetska juniorska prvakinja."Očekivanja sa ovom djevojkom su uvijek najveća. Zašto da ne i medalja. Moj savjet je da osjeti svu ovu olimpijsku energiju. Ostvarila je svoj cilj ovdje, ovo je bio njen san i neka se samo prepusti snovima. Nadam se da će pronaći sebe u finalu i uživati", kazala je Siom.

Od 14 finalistkinja, deset imaju bolji lični rekord od naše atletičarke. Čak osam su skakale preko dva metra, ali samo njih četiri su ostvarile bolji rezultat na otvorenom ove godine.

Favoritkinje za zalto su evropska šampionka u dvorani Ukrajinka Mahučik, koja je prekosčila 206 centimetara ove godine, i dvostruka uzastopna svjetska šampionka Ruskinja Marija Lasickene.

 Finale u skoku u vis je subotu, u 12 sati i 30 minuta po našem vremenu.

Izvor: Rtcg