Jubilarni memorijalni turnir “Vaso, Šaban, Momo“ počinje u ponedjeljak

Memorijalni turnir u malom fudbalu “Vaso, Šaban, Momo“, 50. po redu, počinje u ponedjeljak, 9. avgusta, na poligonu malih sportova u Nikoljcu.

Poslije dvije godine pauze, zbog virusa korona, ova tradicionalna sportska manifestacija  opet će okupiti najbolje asove Crne Gore, koji će se boriti za titulu.

Direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić, kazao je da je sve spremno za početak turinira.

„Ove godine proslavljamo značajan jubilej, čak pet decenija postojanja ovog turnira, koji je osnovan u čast onih najboljih, Vasa, Šabana i Moma, koji su ostavili neizbrisiv trag u fudbalskoj istoriji našeg grada. Iako zbog aktulene epidemiološke situacije nijesmo u prilici da ovako veliki jubilej proslavimo kako smo i željeli, sigurni smo da će turnir svojim kvalitetom i organizacijom opravdati očekivanja i učesnika i publike“, kazao je Maslovarić za Radio Bijelo Polje.

On je istakao da će turnir biti održan uz poštovanje aktuelnih epidemioloških mjera, a pozvao je i građane da pokažu odgovornost.

„Učinićemo sve da ispoštujemo epidemiološke mjere, zato pozivam i građane da se vakcinišu i pokažu odgovornost, kako bi ova manifestacija mogla da se održi na pravi način, ali i kako bi što prije izašli iz ove zdravstvene krize“, rekao je direktor Centra za sport i rekreaciju.

Očekuju, kako je kazao, veliki broj ekipa, a prijave traju do ponedjeljka, 9. avgusta, u 12 časova.

„Prijava ekipa vrši se u prostorijama Centra za sport i rekreaciju ili na brojeve telefona 067/ 855 525  i  067/617 557, kotizacija za učešće je 80 eura, a po završetku prijava, obaviće se i žrijeb, u 14 časova“, saopštio je Maslovarić, dodajući da svi iz ekipa moraju imati potvrdu o vakcinaciji ili PCR test ne stariji od 72 sata, prije svake utakmice.

Maslovarić je kazao i da će prvo veče  turnira “Vaso, Šaban, Momo“ biti revijalnog karaktera.

„Prvo veče će obilježiti utakmica mlađih kategorija škola fudbala iz Bijelog Polja, a potom će se odigrati i meč veterana Petice i Sedmice“, najavio je on.

Nagradni fond ove godine iznosi čak 6 000 eura, a organizatori su pripremili i brojna iznenađenja za publiku.

Organizator memorijalnog turnira u malom fudbalu “Vaso, Šaban, Momo“ je Centar za sport i rekreaciju, pokrovitelj je Opština Bijelo Polje, a partner Fudbalski savez Crne Gore, koji će za sve utakmice na turniru delegirati  svoje sudije.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: Centar za sport i rekreaciju, arhiva RBP