Mlađi pioniri KK Jedinstvo treći u Crnoj Gori, slijede finalni turniri za pionire i juniore

Mlađi pioniri KK Jedinstvo 1950 osvojili su treće mjesto na finalnom košarkaškom turniru Crne Gore, održanom u Nikšiću.

Nakon odigranog prvenstva Sjeverne regije i osvajanja prvog mjesta na tom takmičenju, mladi Bjelopoljci su se direktno plasirani na finalni turnir i došli do bronzane medalje.

U finalnom turniru su pobijedili barski Mediteran, dok su izgubili od Pro Basekta iz Tivta i nikšićke Sutjeske.

Koordinator mlađih kategorije, Miodrag Bojković, saopštio je za Radio Bijelo Polje da je jako ponosan na uspjeh mlađih pionira.

„Ta bronzana medalja sija kao zlatna i to je zaista odličan rezultat naših najmlađih košarkaša“, kazao je Bojković.

On je saopštio da već narednog vikenda finalni turnir igraju juniori, kao i pioniri, koji su plasman u finale izborili nakon jučerašnjih utakmica odigranih u Bijelom Polju.

„Juče je u Bijelom Polju odigran kvalifikacioni turnir za pionirsko finale i mi smo uspjeli da se plasiramo. Odigrali smo dvije zanimljive utakmice, igrali smo protiv Sutjeske iz Nikšića i Galeba iz Herceg Novog, sada slijedi finale i nadamo se najboljem“, kazao je Bojković.

Istakao je i da postoji šansa i da juniori i pioniri osvoje medalje, ali i poručio da je veliki uspjeh i to što bjelopoljske ekipe učestvuju na svim finalnim turnirima.

Koordinator mlađih kategorija KK Jedinstvo 1950 istakao je i da rezultat nije prioritet, već da ta djeca ostanu što duže u sportu i da dobijemo seniorske igrače.

„Ovi rezulati mlađih kategorija jesu stimulativni za same dječake, ali, ponavljam, moramo biti strpljivi.  Ovdje imamo odliču bazu i biće tu dobrih rezulatta u perspektivi i kada budu seniroski igrači“, naglasio je Bojković.

 

 

Autorka: Sanja Dulović

Foto: KK Jedinstvo