Bah: Ulazimo u finalnu fazu organizacije OI

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah ocijenio je danas da je otpočela posljednja faza organizacije Olimpijskih igara u Tokiju.

"Do početka Igara dijeli nas samo 65 dana, i od ovog momenta mi smo u potpunosti posvećeni tome da organizujemo sigurne i bezbjedne Olimpijske igre za sve učesnike, i ulazimo u finalnu fazu organizacije", rekao je Bah.

Olimpijske igre u Tokiju održavaju se ove godine od 23. jula do 8. avgusta, nakon što su prošle godine otkazane zbog pandemije korona virusa.

"Sportisti širom svijeta šalju zahvalnost japanskom narodu i našim partnerima u Japanu za posvećenost i temeljne pripreme za najveći sportski događaj, a mi se radujemo Igrama na kojem će svi sportisti svijeta dobiti priliku da zasijaju u najboljem svijetlu i pokažu svijetu kako pravi šampioni prelaze preko svake prepreke", dodao je Bah nakon sastanka Koordinacione komisije.

Predsjednik MOK-a saopštio je da je do sada preko 75 odsto budućih stanovnika Olimpijskog sela vakcinisano ili započelo proces vakcinacije, a da se u momentu početka Olimpijskih igara očekuje da taj broj bude iznad 80 odsto.

Izvor: Rtcg