Sjajan početak sezone za atletičare bjelopoljskog Jedinstva

Bacačkim kupom i prvenstvom u krosu prošlog vikenda počela je atletska sezona u Crnoj Gori, a atletičari bjelopoljskog Jedinstva ostvarili su zapažene rezultate.

Na 13. Zimskom bacačkom kupu Crne Gore osvojili su šest medalja, tri zlatne, dvije srebrne i jednu bronzanu.

Haris Adrović, u konkurenciji mlađih juniora, osvojio je dvije zlatne medalje. U disciplini bacanja kugle postavio je najbolji rezultat - 13.05m,  a bio je najbolji i u bacanju diska, sa rezultatom 22.92m.

U kategoriji starijih juniora nastupili su Emin Kurgaš i Eldin Pućurica.

Kurgaš je osvojio zlatnu medalju u bacanju diska (28.60), a bio je drugi u bacanju kugle ( 11,26m.)

Pućurica je došao do srebra u bacanju diska sa rezultatom 27.00m, a u disciplni bacanje kugle bio je treći sa rezultatom 11.18m.

Veliki uspjeh bjelopoljski atletičari su ostvarili i na prvenstvu Crne Gore u krosu, osvojivši 3 srebrne i 3 bronzane medalje.

Srebrom se okitila  Amina Suljević, koja je bila druga u trci na 1500m, u kategoriji mlađih juniorki.  Srebrne medalje osvojili su i  Matija Đurović i Enes Erović. Đurović je trku na 4 000 m završio drugi u konkurenciji mlađih seniora, dok je Erović  bio drugi u trci na 1000m za mlađe pionire.

Dušica Bošković osvojila je srebrnu medalju u trci na 3000m za mlađe seniorke, Milja Joksimović  je bila treća na 2000 m  u kategoriji starijih juniorki, a srebrom se okitio i Alen Zulović u trci na 3000m za starije juniore.

Treneri Osman Erović i Branislav Maslovarić ističu da su zadovoljni rezultatima bjelopoljskih atletičara, posebno što zbog situacije sa virusom korona nijesu bili u mogućnosti da u potpunosti sprovedu plan treninga i odrade sve planirane aktivnosti.

„ Ovo je početak takmičenja i očekujemo da će biti još dobrih rezultata“, poručuju Erović i Maslovarić.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: AK Jedinstvo