Pavićević: Nemamo razloga da se plašimo bilo koga

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević rekao je danas da njegova ekipa cijeni Crvenu zvezdu, ali da nema razloga da se plaši bilo koga i dodao da će tim koji dobije predstojeći meč imati velike šanse da završi regularni dio ABA lige na prvom mjestu.

"Jednostavno, Zvezda je najkvalitetnija ekipa u ABA ligi ove godine, sastavljena da igra Evroligu. To je velika razlika u odnosu na sve ostale", rekao je Pavićević, prenosi klub.

"Na početku sezone izgledali su fantastično, dominantno. Nažalost, mi smo im naletjeli u tom periodu kad su nas u Beogradu maltene počistili. Poslije su naišle neke turbulencije iz kojih oni očito izlaze, što se vidjelo i u pobjedi u Madridu nad Realom", dodao je on.

Mornar je trenutno prvi na tabeli regionalnog takmičenja sa 12 pobjeda i dva poraza, dok je Zvezda šesta sa skorom 10/2.

Pavićević je naveo da prija što je utakmica Mornar - Crvena zvezda proglašena za derbi kola.

"To je kompliment za naš klub, iako se ne bih složio da je to derbi prvenstva u ovoj fazi, jer ima i drugih ekipa koje se bore ravnopravno sa namа za TOP 4. U ovom trenutku to je pet ekipa i svaki duel između nas je vrlo neizvjestan. Svaki poraz ili pobjeda nekome daje prednost a nekome stvara veliku brigu", naveo je trener tima iz Bara.

Ipak, po njegovim riječima - ulog je veliki.

"Zvezda dolazi kompletna, igrači koji su bili van stroja ponovo su u ekipi... Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Nemamo razloga da se plašimo bilo koga, cijenimo izuzetno Zvezdu, ali naše igre u posljednjih mjesec dana i naš sastav daju nam za pravo da vjerujemo u sebe", rekao je Pavićević.

On je naveo da je cilj Mornara prije početka prvenstva bio da uđu u plej-of.

Utakmica Mornar - Crvena zvezda igra se sjutra u dvorani "Topolica" od 19.00.

Izvor: Rtcg