Batler uz tripl-dabl vodio oslabljeni Majami do pobjede

Košarkaši Majami Hita su rezultatom 115:104 pobijedili Los Anđeles Lejkerse u 3. utakmici NBA finala.

Erik Spolstra na ovom meču nije mogao da računa na Gorana Dragića i Bema Adebaja, a potom se i Kendrik Nan povrijedio.

Majami je odlično otvorio utakmicu, natjerali su košarkaše Los Anđeles Lejkersa na čak 10 izgubljenih lopti u prvoj četvrtini i potpuno neutralisali Entonija Dejvisa koji je imao čak 4 izgubljene lopte i 2 faula u ovim momentima.

Negdje na polovini dionice Majami je imao prednost 16:8, ubrzo su stigli i do dvocifrenog vođstva, ali ga nijesu zadržali i Lejkersi su zahvaljujući Morisu, Kuzmi i Karuzu uspjeli da priđu na samo 3 poena zaostatka i to nakon trojke Kajla Kuzme uz zvuk sirene na asistenciju Lebrona Džejmsa.

Kad smo već kod Džejmsa i asistencija, valja napomenuti da je srušio Džona Stoktona sa druge pozicije na vječnoj listi najboljih asistenata u istoriji NBA doigravanja, pa je isped njega ostao još samo Medžik Džonson.

U drugoj dionici, gledali smo pravi "košarkaški rat". Majami je prestao da igra zonu, vidjelo se da je skauting odrađen odlično i neke prepoznatljive akcije Lejkersa nijesu mogle da prođu, a Entoni Dejvis je upisao prve poene u tim momentima kada je pogodio trojku, pa i ali up zakucavanje u narednom napadu.

Izvor: Rtcg