Jedinstvu izmakao baraž za Prvu ligu, Nikolić najbolji strijelac

Iako je ostalo da se odigra još šest kola, takmičenje Drugoj crnogorskoj ligi  prekinuto je zbog aktuelne situacije sa virusom korona, a fudbaleri bjelopoljskog Jedinstva sezonu su završili kao četvrti na tabeli i tako izgubili šansu za baraž.

Naime, uvažavajući trenutnu epidemiološku situaciju, odluke NKT-a,  evidentirane slučajeve infekcije korona virusom među fudbalerima i izrečene mjere samoizolacije, Izvršni odbor donio je odluku o prekidu svih takmičenja u Crnoj Gori u orgnaizaciji Saveza i Udruženja klubova FSCG.

Rezultati ostvareni do momenta prekida takmičenja, odnosno 7. jula, smatraju se finalnim, a trener fudbalera Jedinstva, Sead Babača, kaže da je do prekida došlo u najgorem trenutku za njih, jer su tokom skoro cijele godine bili u zoni baraža.

“Na našu veliku žalost, trenutno stanje na tabeli smatra se konačnim. Poslije prošlog prekida takmičenja mi smo bili drugi na tabeli, odnosno u zoni baraža, nažalost, poslije ovog prekida, našli smo se na četvrtoj poziciji i izmakla nam je ta  zona baraža. Prekid prvenstva i ta konačna tabela došla je u najgoprem mogućem trenutku za nas, jer smo od početka sezone svega 12 dana bili na tabeli van zone baraža,a to je ovih osam dana od poraza od Arsenala i četiri dana  između mečeva sa Lovćenom i Drezgom. Zato i ostaje veliki žal što nijesmo uspjeli u našoj namjeri da osvojimo drugo ili treće mjesto i da se domognemo baraža, a zatim možda kroz baraž dođemo i do Prve lige”, istakao je Babača.

On je kazao da je zadovoljan igrom njegovih momaka  ove sezone, naročito prvim dijelom, ta istakao da su igrali ubjedljivo najbolji fudbal.

“Što se tiče same igre, naročito prvog dijela sezone kada je sve to funkcionisalo u nekim normalnim okolnostima, ja sam više nego zadovoljan, mislim da smo igrali ubjedljivo najbolji fudbal, a ti neki porazi koje smo pretprjeli, msilim da su bili samo splet loših okolnosti, jer smo u svim utakmicama bili bolji od protivnika.U drugom dijelu sezone i prije prvog prekida takmičenja odigrali smo tri kola na jednom dobrom nivou, ali poslije te pauze i za sve nas specifičnog nastavka takmičenja definitivno se nijesmo najbolje snašli, ali ipak smo igrali dobar fudbal, neke utakmice smo čak odigrali i iznad naših očekivanja, s obzriom da smo imali mali roster igrača, da su se često mnogi žalili na umor, da su igrali utakmice gotovo svaka tri dana”, naveo je trener fudbalera Jedinstva, Sead Babača.

Iako su, kako je kazao, možda postavili visoke ciljeve za ovu sezonu, ipak su bili realni da se igralo u normalnim uslovima.

“Da bi se ti ciljevi ostvarili morate imati podršku sa svih strana, mi smo je svakako imali od članova uprave kluba, ali izgleda da to nije bilo dovoljno. Znate u kakvim smo uslovima radili, na kakvom terenu, bez svlačionica, a uz sve to je došla situacija sa korna virusom, koja je nama najmanje odgovarala, sve iz razloga što imamo mali fond igrača, tako da su jedni te isti morali da nose kompletan teret. Nastavku prvenstva, koje je u martu bilo prekinuto zbog koronavirusa, prethodile su mini pripreme od nekih 20ak dana poslije dva mjeseca pauze i definitvno smo dolazili u situaciju da u nekim ključnim mečevima naši glavni igrači nijesu bili u stanju da odigraju utakmicu, a sve se to zaokružilo u utakmici koju smo odigrali u subotu protiv Jezera i mislim da je to naša najlošija utakmica. Nju smo poslije svih turbulencija odigrali na neutralnom terenu u Podgorici, odigrali smo je dosta loše, nijesmo smjeli to da dozvolimo , ali mislim da smo ipak preksupo platili cijenu jedne loše odigrane utakmice u godini dana, jer nas je upravo to, uzimajući u obzri trenutno stanje stvari,  koštalo baraža. Da takmičenje nije prekinurto već bi danas imali šansu da u utakmici sa dirketnim konkurentom ekipom Bokelja vratimo u zonu baraža, ali FSCG je donio odluku o prekidu takmičenja, možda ne baš popularnu, ali zasigurno u interesu zdravlja svih nas”, istakao je Babača.

Trener Bjelopoljaca kazao je da razočaranje svakako jeste veliko, ali da nema potreba da se oačajava previse.

“Razočarenje jeste veliko i kod nas u stručnom štabu, upravi, kod igrača, a vjerujem i kod navijača, ali mislim da nema porebe da očajavmo previše.Treba znati da Jedinstvo svih ovih godina od nezavisnosti Crne Gore nije baš nešto pretjerano ni igralo prvu ligu, znamo dobro u kakvim uslovima radimo svih ovih godina, tako da nije to baš lako ostvarljivo, ni sam ulazak, a onda ni to da se ekipa zadrži duže u prvoj ligi. Tako da mislim da treba da budemo zadovoljni ovom sezonom,  poslije nekoliko godina u kojima smo se grčevito borili za opstanak ove godine smo se izdigli, borili se za sam vrh i ovo bi trebalo da nam bude podstrek za narednu sezonu, da se još bolje organizujemo na svim poljima, da možda dovedemo i neka pojačanja koja su nam nedostajala i da probamo sledeće godine da ostvarimo ono što nijesmo uspjeli ove”, poručio je trener Sead Babača.

On je podsjetio da je prema planu koji je Fudbalski savez Crne Gore napravio u maju poečtak nove sezone  najavljen za sredinu avgusta, ali je zbog cijele situacije sa virusom korona sve neizvjesno.

“Mi smo igračima dali pauzu do daljnjeg, tako da će sve zavisiti od epidemiološke situacija, ali čim NKT i FSCG daju zeleno svjetlo mi moramo početi sa radom da bi se spremili za sledeću sezonu, jer ne znamo kakva će biti, čeka nas mnogo nepoznanica i moramo biti spremni za sve izazove koji nas očekuju u narednoj sezoni”, istakao je trener Bjelopoljaca.

Fudbaleri Jedinstva ove sezone ostvarili su 12 pobjeda, 10 remija, a upisali su i osam poraza. Gol razlika je 40:32, nastupila su 24 igrača, a najbolji strijelac je Nikolić sa 12 golova.

Podsjetimo, sezona 2019/20 registruje se shodno rezultatima ostvarenim u dosadašnjem toku sezone, odnosno na osnovu tabele nakon 30. odigranog kola.

Šampion Druge lige Crne Gore u sezoni 2019/20 je FK „Dečić“ i naredne godine takmičiće se u Telekom 1. CFL.

Osmoplasirani OFK Titograd i devetoplasirani Kom igraće mečeve baraža za popunu Telekom 1. CFL u kojem će za protivnike imati drugoplasiranu i trećeplasiranu ekipu Druge lige, Jezero i Bokelj.

Utakmice baraža za popunu Telekom 1. CFL igraće se 10. i 14. jula. Raspored odigravanja utakmica odrediće se žrijebom koji će se održati sjutra (srijeda) u Kući fudbala.

Devetoplasirani Lovćen i desetoplasirani Otrant-Olympic izgubili su status drugoligaša i naredne sezone takmičiće se u Ligi seniora Udruženja klubova FSCG – Jug.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE