Đoković pozitivan na koronavirus

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković objavio je da je pozitivan na koronavirus, javio je N1.

Đoković je bio organizator Adria Tura - prvi vikend održao se u Beogradu, a finale događaja u Zadru otkazano je pošto je Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na koronavirus.

Odmah po dolasku u Beograd Novak se testirao zajedno sa članovima porodice i tima sa kojima je bio u Beogradu i Zadru.

"Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period", rekao je Đoković.

U isto vrijeme, kako pojašnjava, željeli su da pošalju poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja.

"Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi. Organizovali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio, vjerujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave ljekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati", kazao je najbolji srpski teniser.

Nada se, kako je rekao, da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro.

"Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za pet dana”, poručio je Novak.

Kako se navodi u saopštenju, Đoković ne osjeća nikakve simptome.

Testiranjem je utvrđeno da je pozitivan i Borna Ćorić, kao i Novakov kondicioni trener Marko Paniki, dok su Marin Čilić, Aleksandar Zverev i Andrej Rubljov negativni.

U ponedjeljak je potvrđeno da je zaražen i Viktor Troicki.

Izvor: RTCG