Oko 50 sportskih klubova i organizacija na prvom sajmu sporta u Bijelom Polju (video)

Oko 50 sportskih klubova i organizacija iz Bijelog Polja, Mojkovca i Kolašina, učestvovaće na prvom sajmu sporta koji će sjutra biti održan u SC “Nikoljac”.

Sajam će biti prilika za promociju klubova i sportskih organizacija, kao i njihovih aktivnosti, a svečano će ga u 11 časova otvoriti ministar sporta i mladih Nikola Janović.

Direktor JU Centar za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić, kazao je da je sve spremno za sjutrašnji sportski događaj, te da očekuju veliku posjećenost.

“Ovaj događaj je jako važan za afirmaciju sporta kao jednog od najboljih vidova promocije zdravih stilova života. Očekujemo učešće 26 klubova iz Bijelog Polja, kao i 25 iz Kolašina i Mojkovca, tako da  će naši mališani moći da se informišu o svim klubovima, ali i da možda neki odaberu za sebe”, kazao je danas Maslovarić, najavljujući prvi sajam sporta.

Sajam sporta u Bijelom Polju organizuje se  pod sloganom "Reprezentacija u srcu" i to u susret 10. martu, Danu reprezentacije, koji je određen novim Zakonom o sportu.

“Znamo da je  Crna Gora  mala zemlja, teritorijalno i po broju stanovnika, ali da postiže glamurozne i vrhunske rezultate i da su naši sportsiti i naši najbolji ambasadori. Radićemo u godinama ispred nas i promovisaćemo Dan reprezentcije kao jedan od dana kojim treba da se ponosimo “, poručio je Maslovarić.

Maslovarić je saopštio da će sajam početi defileom sportista, a odvijaće se u dva segmenta.

“Prvi je sajamskog tipa, a u okviru drugog održaće se niz sportskih aktivnosti i to na borilištu koje smo  simbolično nazvali Plato sporta Bjelasica, jer je to planina koja povezuje ove tri opštine -  Bijelo Polje, Mojkovac i Kolašin”, kazao je direktor JU Centar za sport i rekreaciju.

Ovu manifestaciju organizuju Ministarstvo sporta i mladih, Opština Bijelo Polje i JU Centar za sport i rekreaciju, a u cilju promocije  reprezentacije biće održano nekoliko manifestacija sajamskog tipa i u drugim crnogorskim opštinama.

Centralna proslava "Dana reprezentacija" će se održati 15. marta na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Bjelopoljski sport će predstavljati: Atletski klub „Jedinstvo“, Biciklistički klub „Ciclomont“, Biciklistički klub „MFR“, Bokserski klub „Bijelo Polje“, Bokserski klub „Fenix“, Džudo klub „Favorit“,  Dzudo klub „Jedinstvo“, Fudbalski klub „Jedinstvo“, Fudbalski klub „Meteor“, Fudbalski klub „Omladinac“, Fudbalski klub „Sedmica“, Karate klub „Jedinstvo“, Kendo klub „Bijelo Polje“, Košarkaški klub „Jedinstvo 1950“, Odbojkaški klub „Jedinstvo“, Omladinski fudbalski klub „Borac“, Planinarski sportski klub „Cmiljače“, Rukometni klub „Jedinstvo“, Rvački klub „Favorit“, Šahovski klub „Rokada“, Školsko sportsko društvo „Marko Miljanov“, Školsko sportsko društvo „Vladislav Sl. Ribnikar“, Sportski ribolovni klub „Sinjavac“, Stonoteniski klub „Jedinstvo“, Teniski klub „Elitte“, Teniski klub „King“, Futsal klub „Jedinstvo“.

Mojkovać: Atletski klub „Tara”, Auto moto klub “OFF Road”, Fudbalski klub „Brskovo”, Fudbalski klub „Serdar”, Stonoteniski klub „Mojkovac”, Šahovski klub „Brskovo”,  Skijaški klub „Bjelogrivac”, Sportsko ribolovno društvo „Tara”, Fly fishing klub „Ravnjak”,  Rukometni klub „Brskovo”, Rukometni klub „Mojkovac”, Powerlifting club „Top forma”.

Kolašin: Fudbalski klub „Gorštak“, Košarkaški klub „Gorštak“, Karate klub „Gorštak“, Ženski odbojkaški klub „Gorštak“, Streljački klub „Gorštak“, Ženski košarkaški klub „Tara basket“, Futsal klub „Gorštak“, Ski klub „Bjelasica“, Stonoteniski klub „Gorštak“, Sportsko ribolovni klub "Kolašin", Šahovski klub „An pasan“, Sportsko ribolovni klub "Tara i Morača”.

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE