Adnan ostao bez medalje, ali u klubu ponosni na njega

Jedini crnogorski paradžudista i bjelopoljski paraolimpijac, Adnan Kujović, sa dva poraza završio je nastup na međunarodnom turniru German Open 2020 za osobe sa smetnjama vida u njemačkom Hajdelbergu.

Kujović je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je iponom poražen od Brazilca Pereira Arude, dok je u repasažu izgubio od Britanaca Džimija Aldersona.

Adnan je nastupio u konkurenciji seniora do 81 kg, u kategoriji vida B1 (potpuno slijep), a po pravilima paraolimpizma zajedno se bore kategorije B1 , B2 i B3, odnosno slijepi i slabovidi, što je bila otežavajuća okolnost za našeg Bjelopoljca.

Iako nije uspio da dođe do medalje, nastup na ovako ozbiljnom turniru veliki je uspjeh za džudistu bjelopoljskog “Favorita”, kazao je za Radio Bijelo Polje njegov trener Enes Camić.

"Adnan je bio najmlađi takmičar, iako je junior, borio se u konkurenciji senior, a njegovi protivnici su svjetski i evropski šampioni, a imaju i norme za Paraolimpijadu. Za Adnana je velika stvar što je uspio da se bavi sportom uopšte i to borilačkim i mi smo ponosni na njega”, istakao je Camić.

Naredna dva dana Adnan će učestvovati na prestižnom kampu koji će, prema riječima Camića, mnogo značiti u daljem razvoju te atraktivne paraolimpijske discipline.

Na turniru su pored takmičara iz evropskih zemalja, nastupili i borci iz Brazila, SAD, Japana, Turske, Rusije i afričkih zemalja Sudana i Tanzanije.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: džudo klub “Favorit”

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE