Radović debituje u Morači

Košarkaški savez Crne Gore je uputio dopis FIBA sa namjerom da organizuje meč prvog kola kvalifikacija za Eurobasket protiv Velike Britanije u dvorani “Morača” u glavnom gradu.

Očekuje se da FIBA po automatizmu prihvati tu aplikaciju za meč grupe G koji je zakazan za petak 21. februar. Biće to izuzetno važan debi novog selektora Boška Radovića na klupi nacionalnog tima, kao i stručnog štaba u kojem je doskorašnji kapiten reprezentacije Blagota Sekulić.

Na Eurobasket plasirače se tri najbolje od četiri ekipe u grupi (pod uslovom da posljednja ne bude Njemačka, koja je jedan od domaćina Evropskog prvenstva 2021. godine). Time se meč sa Britancima, već na startu kvalifikacija čini značajnijim.

Velika Britanija je već prošla dvije runde kvalifikacija u prethodnoj je završila sa četiri pobjede u četiri meča, u avgustu prošle godine u duelima sa Luksemburgom i Kosovom. Prethodno je u grupi sa Austrijom i Kiprom bila druga sa skorom 3-1, pa je morala u dodatno razigravanje.

Crna Gora će tri dana kasnije gostovati favoritu Francuskoj. Tamošnja javnost spekuliše da bi taj meč 24. februara mogao biti odigran u La Roš sur Jonu, gradu na zapadu Francuske blizu obale Atlantika.

 

Izvor:cdm