Učenice OŠ “9.maj" prve na rukometnom turniru, najbolji dječaci iz OŠ "Dušan Korać"

Prvo mjesto u ženskoj kategoriji takmičenja u rukometu u okvitu Novogodišnjeg turnira koji se održao danas u sportskoj hali Nikoljac pripalo je OŠ “9 MAJ“ iz Sutivana. Drugo mjesto zauzele su takmičarke iz OŠ ”Milovan Jelić” iz Pavinog Polja dok su treće bile učenice OŠ “Marko Miljanov”.

Na turniru koji je okupio oko 150 djece iz devet osnovnih škola najbolji u muškoj konkurenciji bili su učenici OŠ “Dušan Korać”, drugo mjesto zauzela je ekipa OŠ “Marko Miljanov”, dok su treći bili učenici OŠ “9 Maj” iz Sutivana.

Dragan Mašković koji je zajedno sa kolegom Markom Šćekićem iz OŠ “9 MAJ“ iz Sutivana vodio žensku ekipu zadovoljan je organizacijom turnira ali i plasmanom škole.

“Ovo je odskočna daska za svu djecu da zavole rukomet i da se druže. Mi smo u ženskoj konkurenciji osvojili prvo mjesto, bili smo dominantni i sa dosta razlike pobijedili svaku školu”, kazao je Mašković.

Kenan Arslanović trener dječaka iz OŠ “Dušan Korać” je pohvalio organizaciju turnira, ali i talentovanu djecu koja su pokazala da vole ovaj sport.

“Zahvalio bih se organizatorima Željku Rmandiću i Marku Stojanoviću na organizaciji ovakvog turnira, gdje je bilo uključeno veliki broj djece što je i bio cilj turnira. Zadovoljan sam prvim mjestom jer su moji dječaci pokazali dobru igru i tehniku tako da smo zasluženo pobijedili” kazao je Arslanović

Kako je ranije kazao jedan od organizatora turnira Marko Stojanović, takmičenje je organizovano sa ciljem popularizacije rukometa kod nas, jer, kako je istakao, za razvoj tog sporta postoje veliki potencijali.

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE