Jadran želi trijumf za uzbudljivu 2020.

Nakon što su im pobjede izmicale u dramatičnim završnicama, vaterpolisti Jadran Carina prošle sedmice protiv imenjaka u Splitu napokon su sve “naplatili” – momci Petra Radanovića stigli su do provog trijumfa, pa i ako je prošlo šest rundi u pravom trenutku oživjeli su nade za velike priče u Ligi šampiona.

A one bi mnogo realnije mogle da budu već večeras ukoliko tim sa Škvera u posljednjoj utakmici u 2019. savlada Sintez iz Kazanja – meč na bazenu u Igalu počinje u 19 sati.

“Igramo na domaćem terenu i bilo bi jako važno da vežemo dvije pobjede zaredom, kako bismo ostali u igri za fajnal-ejt. Daćemo sve od sebe da osvojimo nova tri boda”, poručio je mladi golman crnogorskog prvaka Petar Tešanović.

Sintez je kroz kvalifikacije stigao do Lige šampiona, za tim iz Tatarstana uglavnom igraju ruski vaterpolisti, a do sada je upisao takođe jedan trijumf.

“Očekuje nas izuzetno teška utakmica, ali nadam se da ćemo uspjeti da upišemo nove bodove”, riječi su Petra Radanovića. “Pozivam publiku da nas podrži i bude naš osmi igrač”.

Nakon ovog meča Jadran čeka nešto duži odmor, pošto se takmičenja u Jadranskoj ligi i Ligi šampiona nastavljaju tek u februaru. Naravno, razlog je Evropsko prvenstvo koje će se u januaru održati u Budimpešti.

 

Izvor:cdm