Rukometaši Jedinstva upisali prvu pobjedu

Rukometaši Jedinstva pobijedili su večeras ekipu Danilovgrada, rezultatom 35:25 (18:14), u četvrtom kolu Prve crnogorske lige.

Nakon tri uzastopna poraza, Bjelopoljci su konačno uspjeli da dođu do prvog trijumfa ove sezone, a bodove su večeras uzeli direktnim konkurentima u borbi za opstanak.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Slobodan Zonjić sa osam golova, a pratio ga je Đorđe Folić sa sedam. U poraženoj ekipi Danilovgrad najbolji učinak imao je Dejan Lipovina, koji je postigao devet golova, a istakli su se i Draško Kaluđerović i Balša Perović sa po pet.

Trener rukometaša Jedinstva, Radoje Lekić, kazao je za Radio Bijelo Polje da im je večerašnja pobjeda jako važna, te da je došla u pravom trenutku.

„Ovo je bila presudna utakmica za nastavak prvenstva i morali smo da dobijemo večeras.Momci su dali sve od sebe, ispoštovali dogovor iz svlačionice  i rezultat je došao. Morali smo da jurimo i što veću gol razliku, u slučaju da bude presudna razlika u međusobno duelu, jer u drugom dijelu prvenstva gostujemo Danilovgradu“, kazao je Lekić.

On je čestitao svojim momcima i istakao da su pokazali da mogu da budu ravnopravan rival svima u ovoj ligi.

„Kasno smo počeli sa priprema, ekipa još mora da se uigra, ali nakon večerašnje utakmice uvjeren sam  da će u nastavku prvenstva biti još bolji“, poručio je trener Bjelopoljaca.

Da je ekipa Jedinstva zasluženo pobijedila, kazao je i Nikola Lipovina, rukometaš Danilovgrada.

„Svih 60 minuta su bili mnogo bolji od nas. Nijesmo večeras pružili dobru partiju i to nas je i koštalo poraza“, kazao je Lipovina.

RK Jedinstvo:Lutovac, Folić, Vojinović, Trivic, Femić, Kučević. Marković, Dobrović, Zonjić, Varagić, Jelić, Ljaljević, Đurđević, Tomović, Joksimović

MRK Danilovgrad: Lipovina N,Tomanović, Rogac, Sofranac, Marković, Jelušić, Kaluđerović, Šćepanović,  Popović, Jovanović, Jokanović, Lipovina D, Kadović, Rogić, Perović, Racković

Sudija1: Stefan Ivanović; sudija 2: Marko Vujisić

Autorka: Sanja Čujović

Foto i audio: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA