Subotić nije više trener Budućnosti

Poslije samo pet odigranih meča u sezoni, došlo je do sporazumnog raskida ugovora.

"Imajući u vidu da i Upravni odbor i trener Subotić dijele zajednički stav da je ekipi potrebna promjena koja će vratiti klub na pobjednički kolosjek i nastavak sezone Eurokupa, složili smo se da je u ovom trenutku sporazumni raskid najbolje rješenje.

Sa Slobodanom Subotićem, kao trenerom i kao čovjekom je bilo divno sarađivati. Zahvaljujemo mu na korektnom odnosu i pogledima na novonastalu situaciju u klubu.

Budućnost Voli neće zaboraviti sjajnu pobjedu u Beogradu protiv Crvene Zvezde. Hvala mu što je ovom odlukom pokazao da djeli naš stav da je klub i njegov interes ispred svih nas kao pojedinaca", saopštio je Upravni odbor KK Budućnost Voli.

Subotić smatra da je zbog loših rezultata na početku sezone u Super Kupu i Eurokupu potrebna promjena, kao dodatni snažan impuls igračima.

"Dijelim mišljenje i stavove Upravnog odbora da klubu treba promjena da bi u pravom smjeru krenuo dalje ka ostvarenju planova zacrtanih na početku sezone.

Zahvaljujem se stručnom štabu i Upravi Budućnost Volija, posebno predsjedniku Draganu Bokanu sa kojim sam odlično sarađivao.

Raskidamo saradnju na veoma korektan način, u potpunosti dijeleći zajedničke stavove. KK Budućnost Voliju želim sve najbolje u ovoj i budućim sezonama", izjavio je Subotić.

Budućnost ima maksimalan učinak u ABA ligi, u kojoj je pobijedila Zadar i Crvenu zvezdu.

Ipak, u Eurokupu ima tri poraza, od Unikahe, Trenta i Gdinje. Dva su doživljena na domaćem parketu, pa je samim tim i šansa da se Podgoričani izbore za plasman u TOP 16 fazu Eurokupa daleko manja.

 

Izvor:rtcg