Pruška u četvrtfinalu Lige šampiona u mini fudbalu

Bjelopoljska ekipa Pruška Mesopromet Franca plasirala se u četvrtfinale Lige šampiona u mini fudbalu, koja se igra u italijanskom Riminiju.

Oni su u osmini finala savladali moldavsku ekipu Ecolux rezultatom 3:1 nakon boljeg izvođenja penala, a u regularnom toku bilo je 1:1. Gol koji je odveo Bjelopoljce u penal seriju dao je Kemal Alić.

Kapiten Pruške, Admir Mekić, kazao je za Radio Bijelo Polje da su zasluženo prošli među osam najboljih.

„U prvom poluvremenu smo bili mnogo bolji,  imali nekoliko zicera, koje smo nažalost promašili. Moldavci su nas kaznili i na odmor otišli sa golom prednosti. U nastavku smo se otvorili, što su oni iskoristili i prijetili iz kontri, ali smo pred kraj napali sa viškom i izjednačili. U penal ruletu smo bili veoma sigurni, i na kraju stigli do velike pobjede“, istakao je Mekić.

On je naglasio da je plasman u četvrtfinale veliki uspjeh za klub i čitav grad.

„Protivnik je imao sve tri pobjede u grupi, radi se o jednom od favorita za titulu, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu, ali smo pokazali veliko srce i pobijedili tako jaku ekipu. Čestitam saigračima na odličnim partijama, ali ne želimo da stanemo na ovome,sjutra nas čeka naredni korak i daćemo sve od sebe da udjemo u polufinale“, zaključio je Mekić.

Ranije danas, Pruščani su u posljednjem kolu grupe A odigrali neriješeno 3:3 protiv Temišvara iz Rumunije, i kao druga najbolja trećeplasirana ekipa prošli među 16 najboljih.

Brzo su Rumuni poveli 3:0, da bi krajem prvog dijela Armen Bošnjak smanjio rezultat. Početkom drugog poluvremena, Eldin Alić dao je nadu Pruščanima, da bi pet minuta prije kraja Armen Bošnjak donio izjednačenje i plasman u osminu finala.

Drugi predstavnik Crne Gore u Ligi šampiona, podgorički Valter Max Bet, završio grupnu fazu na četvrtom mjestu sa samo jednim bodom.

Protivnik Pruške u sjutrašnjem četvrtfinalu biće rumunski tim Nova Vita, a meč če početi u 10 časova.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Futsal club Pruška

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE