Pavle Markuš pobjednik državnog prvenstva za tenisere do 16 godina

Pavle Markuš, član TK „Eminent“ iz Podgorice, pobjednik je državnog prvenstva za tenisere do 16 godina, koje je prethodna dva dana održano na terenima TK „Elit“ u Bijelom Polju.

Markuš je u duelu za titulu savladao Alesandra Marića iz TK „SBS“ iz Herceg Novog sa 2:0, a po setovima je bilo 6:0, 6:0.

Poslije osvojene titule državnog šampiona, Pavle Markuš, za Radio Bijelo Polje ističe da je veoma zadovoljan svojim partijama na turniru.

„Napravio sam malu pauzu prethodnih par nedjelja, pa nijesam znao u kakvoj ću formi dočekati ovaj turnir, ali sam se brzo navikao na uslove i iz meča u meč igrao sve bolje. U finalu sam odigrao veoma dobro, nametnuo na početku svoj ritam i zasluženo osvojio pehar“, kazao je Markuš.

On dodaje da ga uskoro očekuje međunarodni turnir u Tirani, na kojem će igrati veliki broj jakih igača, ali se nada da će se dobro spremiti i da će igrati svoj najbolji tenis.

Treće mjesto podijelili su Dimitrije Kuč, teniser iz Bijelog Polja i član TK „Elit“, i igrač iz podgoričkog „Eminenta“, Miljan Nikezić.

Kuč je u polufinalu poražen od šampiona sa 2:0(6:3,6:3), dok je Nikezić izgubio od viceprvaka takođe rezultatom 2:0(6:4,7:5).

Nagrade i pehare pobjednicima uručio je vlasnik TK „Elit“, i potpredsjednik Teniskog saveza Crne Gore, Momčilo Drobnjak.

Na turniru je učestvovalo osam tenisera, a organizator je bio Teniski savez Crne Gore.

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE