Bašić: Pokazaćemo da nijesmo slučajno na Evropskom prvenstvu

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore već jedanaest dana priprema se u Bijelom Polju za Evropsko prvenstvo, koje se u septembru održava u Francuskoj, Belgiji, Sloveniji i Holandiji.

Nakon dvije sedmice rada u Pljevljima, izabranici Veljka Bašića preselili su svoju bazu u naš grad, gdje svakodnevno rade u dvorani “Nikoljac”.

Selektor reprezentacije Crne Gore, Veljko Bašić, za Radio Bijelo Polje kazao je da pripreme teku jako dobro i da su u Bijelom Polju uvijek kvalitetno primljeni.

“Pripreme idu onako kako smo i predvidjeli, prvi dio smo obavili u Pljevljima, gdje smo radili najviše na fizičkoj pripremi, a sada smo se okrenuli ka tehničko-taktičkim zadacima. Uslovi su izvanredni, čak je nedavno otvorena i teretana što nam mnogo olakšava rad”, ističe Bašić.

Rivali Crne Gore u grupi D biće Holandija, Poljska, Češka, Estonija i Ukrajina.

“Najteži protivnik u grupi je sigurno Poljska, aktuelni svjetski prvak. Uz Poljake, tu je naravno Holandija, koja je domaćin, i koja će sve napraviti da se kvalifikuje u drugi krug. Mi ćemo svoje šanse tražiti protiv Estonije, Ukrajine i Češke, sve su to reprezentacije sa kojima možemo da igramo. Treba da budemo u najboljem izdanju kako bi očekivali pobjede i prolaz dalje”, naglasio je bivši trener turskog Fenerbahčea.

On je istakao da od svojih momaka očekuje maksimalno zalaganje i  da će rezultat sigurno doći.

“Mi moramo u svakom meču dati sve od sebe i pokazati da nijesmo slučajno došli na EP. Svakako da smo već napravili uspjeh plasmanom na ovo takmičenje i što smo prošli kvalifikacije, u kojima smo tukli Slovačku, ali nećemo se zaustaviti na tome jer je svako prvenstvo jedna velika obaveza za  igrače, i motiv više da daju sve za svoju državu”, zaključio je Bašić.

Trener odbojkaša Jedinstva, Darko Prebiračević jedini je predstavnik Bijelog Polja u reprezentaciji i putovaće na Evropsko prvenstvo kao pomoćnik selektora Bašića.

Prebiraćević je za Radio Bijelo Polje kazao da naša reprezentacija ima veliki kvalitet i ogroman potencijal.

“Moram da kažem da na samom startu nismo imali sreće sa povredom Luke Šuljagića, koji će propustiti prvenstvo zbog povrede, tako da smo blago hendikepirani. Mislim da i ovi igrači koji su ovdje na pripremama, i koji će otputovati tamo sigurno imaju kvalitet i da ćemo pokazati da nam je mjesto na velikom takmičenju bilo i mnogo ranije”, poručio je Prebiračević.

Crnogorski odbojkaši će u Bijelom Polju trenirati do sjutra. Nakon toga se sele u Podgoricu, gdje će odigrati dvije pripremne utakmice sa reprezentacijom Grčke.

Podsjećamo, Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 12. do 29. septembra, a prvi put igraće se u četiri zemlje.

Crna Gora je u grupi D, koja se igra u Roterdamu i Amsterdamu. Prolaz u drugu fazu takmičenja obezbijediće po četiri selekcije iz svake grupe.

Prvi meč naša reprezentacija igra 13. septembra od 20 časova, a protivnik je domaćin Holandija.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE