Teniski turnir: Raičević, Fatić, Rakonjac, Matijević i Kuč u četvrtfinalu

Trećeg dana Otvorenog prvenstva Bijelog Polja odigrani su mečevi osmine finala, a sedam od osam nosilaca obezbijedilo je plasman u četvrtfinale.

U neizvjesnom okršaju, Boris Raičević savladao je Bojana Šutovića sa 9:5. U derbiju ove runde, Milan Matijević porazio je Vladimira Rakočevića rezultatom 9:5, a Nikola Rakonjac je ubjedljivo slavio protiv Aleksandra Sošića sa 9:1, dok je Aleksandar Rakonjac bio bolji od Jasmina Omerhodžića rezultatom 9:8.

Ilija Rakočević predao je meč Daliboru Fatiću pri rezultatu 4:0 za Fatića, zbog povrede. Talentovani Dimitrije Kuč plasirao se u osam najboljih pobjedom nad Nemanjom Drobnjakom rezultatom 9:5, a Sekule Damjanović pobijedio je mladog Aleksu Obradovića sa 9:6.

Nakon prolaska u četvrtfinale, Sekule Damjanović, istakao je da je bio veoma neizvjesan meč.

„Odigrao sam dobro, napravio veoma mali broj grešaka, što je na kraju i odlučilo pobjednika. Mladi Obradović nije pokazao ono najbolje što zna, ali siguran sam da za njega vrijeme tek dolazi i da će on u budućnosti biti još mnogo bolji. U narednom kolu me čeka težak protivnik, ali daću sve od sebe da se plasiram u polufinale“, zaključio je Damjanović.

U duelima utješnog turnira, Emin Dizdarević eliminisao je Ahmeta Kučevića sa 9:8, iskusni Milika Baltić nadigrao je Blaža Varagića rezultatom 9:4.

Legendarni košarkaš i reprezentativac Jugoslavije, Predrag Drobnjak, predao je meč Nikoli Bulatoviću pri rezultatu 4:3 za Bulatovića, zbog povrede lista desne noge. Miloš Kordić savladao je talentovanog Vladimira Kuča rezultatom 9:7.

Sead Franca slavio je protiv Andrije Tičevića sa 9:6, dok je u posljednjem dvoboju Nikola Prebiračević pobijedio Eldina Dobardžića rezultatom 9:8.

Danas se igraju četvrtfinala u glavnom i utješnom turniru, a sastaju se: Boris Raičević-Milan Matijević, Aleksandar Rakonjac-Dalibor Fatić, Momčilo Drobnjak-Sekule Damjanović i Dimitrije Kuč-Nikola Rakonjac, dok će u utješnom snage odmeriti Predrag Tošić-Miloš Kordić, Ermin Karalić-Milika Baltić, Sead Franca-Nikola Bulatović i Emin Dizdarević-Nikola Prebiračević.

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE