Prvo kolo Otvorenog prvenstva: Raičević, Rakonjac i Fatić prošli u drugu rundu

Drugog dana Otvorenog prvenstva Bijelog Polja odigrani su mečevi prvog kola, a prvih osam nosilaca prošlo je u drugu rundu.

Boris Raičević nadigrao je iskusnog Miliku Baltića sa 9:1, Nikola Rakonjac savladao je Nikolu Bulatovića rezultatom 9:5, a mladi Lazar Ilinčić predao je meč Daliboru Fatiću zbog povrede.

Momčilo Drobnjak eliminisao je Andriju Tičevića sa 9:3. Jasmin Omerhodžić ubjedljivo je slavio protiv perspektivnog Vladimira Kuča rezultatom 9:1. U neizvjesnom okršaju, Sekule Damjanović nadvisio je Ermina Karalića 9:7.

Šesti nosilac, Aleksandar Rakonjac, obezbijedio je plasman u drugo kolo pobjedom protiv talentovanog Nikole Prebiračevića rezultatom 9:3, a Bojan Šutović pobijedio je iskusnog Predraga Tošića rezultatom 9:4.

Vladimir Rakočević porazio je Seada Francu sa 9:1, Nemanja Drobnjak je izbacio Miloša Kordića rezultatom 9:7.

Nakon teške pobjede i prolaza među 16 najboljih, Nemanja Drobnjak, čestitao je protivniku na dobroj partiji.

„Zadovoljan sam svojom igrom, obojica smo igrali lijep tenis, i da je on pobijedio siguran sam da ne bi bilo nezasluženo, i želim mu svu sreću u utješnom turniru. U narednom kolu čeka me još jedan težak protivnik, nadam se da ću ponoviti ovakvu partiju i proći u četvrtfinale“, istakao je Drobnjak.

U jedinom susretu osmine finala, Momčilo Drobnjak trijumfovao je protiv tenisera iz Makedonije, Jovana Đukleskog sa 9:3.

Danas su na programu preostali dvoboji druge runde, kao i prvi mečevi u utješnom turniru.

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE