Ekipa G-Unit iz Bara pobjednik basket 3x3 turnira u Prištini

Ekipa G-Unit iz Bara pobjednik je basket 3x3 turnira satelit kategorije, koji se igrao prethodnog vikenda u Prištini.

Basketaši iz Bara u finalu su savladali Statist iz Splita sa 19:17, dok su u polufinalu pobijedili domaći tim, Air Force, rezultatom 21:14.

Za pobjedničku ekipu nastupala su dva doskorašnja košarkaša Jedinstva, Miloš Milošević i Vladimir Tomašević,  pored njih dvojice šampionski pehar osvojili su Marko Mijović i Marko Dabanović.

Član prvoplasiranog tima u Prištini, Miloš Milošević, za Radio Bijelo Polje kazao je da je veoma zadovoljan proteklim turnirom.

„Treća godina zaredom kako učestvujemo na ovom turniru, sa kojeg uvijek nosimo pozitivne utiske. Organizacija je bila na visokom nivou, sve ekipe su prikazale dobru igru, kao i fer i sportsku borbu. Iz turnira u turnir sve više napredujemo i uigravamo se, pokazali smo odličnu igru tokom ova dva dana i zasluženo osvojili pehar. Svaka osvojena titula je veoma bitna, a za nas je najznačajnije što smo izborili učešće na čelendžeru u Ljubljani“, istakao je Milošević.

G-Unitu je pripala novčana nagrada u iznosu od 3000 eura, dok je drugoplasirani Split zaradio hiljadu eura.

Na turniru je učestvovalo 12 ekipa iz Albanije, Hrvatske, Kosova, Bugarske, Makedonije i Crne Gore.

Barskom timu predstoji učešće na turniru u Tivtu, koji se igra sljedećeg vikenda, a nakon toga i čelendžer u Bukuruštu, poslije tog takmičenja, 17. i 18. avgusta, očekuje ih turnir istog ranga u Ljubljani.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Privatna arhiva

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE