Nikola Rakonjac i Matija Bulatović finalisti Otvorenog prvenstva Bijelog Polja

Nikola Rakonjac i Matija Bulatović plasirali su se u finale teniskog turnira Otvoreno prvenstvo Bijelog Polja.

Rakonjac je u prvom polufinalu savladao Dalibora Fatića rezultatom 9:5, i tako mu se revanširao za poraz u polufinalu prethodnog turnira, dok je u drugom Matija Bulatović nadigrao Borisa Raičeviča sa 9:2.

Nakon pobjede nad Fatićem, Nikola Rakonjac, za Radio Bijelo Polje, istakao je da je prvi polufinalni duel bio veoma neizvjestan od početka do kraja.

“Imao sam dosta prilika za brejk, koje sam na sreću koristio u visokom procentu, što mi je sigurno olakšalo put do pobjede. Dobro sam servirao, dosta sigurnije sam  igrao u odnosu na naš meč na prošlom turniru. Zadovoljan sam igrom, u finalu me čeka težak posao, Matija Bulatović je veoma talentovan igrač, i biće mi veliki izazov igrati protiv njega”, dodao je Rakonjac.

U utješnom turniru, prije polufinalnih duela nastavljena su dva dvoboja četvrtfinala, koji su prekinuti još prije dva dana. Nemanja Drobnjak je pobijedio Nikolu Prebiračeviča rezultatom 9:1, dok je Ahmet Kučević eliminisao Sekulu Damjanović sa 9:8.

U okršajima polufinala, Bojan Šutović slavio je protiv Predraga Tošića, u susretu punom preokreta, rezultatom 9:8(7:5), Šutović je uspio da spasi i pet meč lopti. U drugom polufinalu, Nemanja Drobnjak je porazio Ahmeta Kučevića sa ubjedljivih 9:3.

Sjutra su na programu finalne borbe, finale utješnog turnira počinje u 17 časova, u kojem će snage odmjeriti Bojan Šutović i Nemanja Drobnjak, dok će se sat i po kasnije za titulu u velikom finalu boriti Nikola Rakonjac i Matija Bulatović.

Finalni mečevi se igraju na dva dobijena seta.

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE