MOSI: 11 medalja sportistima iz Bijelog Polja

Trećeg takmičarskog dana na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama,  koje se održavaju u Sokolcu, sportisti  iz Bijelog Polja osvojili su 11 medalja, od čega šest zlatnih i pet srebnih.

Od ukupno 11 medalja, čak devet su osvojili atletičari.

Slađana Perunović  osvojila je svoju treću medalju na igrama,  u trci na 3000 metara zauzela je drugu poziciji, dok je prva bila  višestruka učesnica Olimpijskih igara, Olivera Jevtić.

Edin Erović je bio drugi u trci na 200 metara sa rezultatom 22:43. Najbolji je bio Nikola Vaskovic, predstavnik Rogatice.

Amina Suljević je osvojila srebnu medalju u trci na 200m sa vremenom 27:27.  Ljiljana Matović je bila najbolja u troskoku  sa rezultatom 12,24, a prva je bila i u skoku u dalj.

Risto Drobnjak je sa hicem od 16,21m stigao do najsjajnijeg odličja, dok  je Matija Radović osvojio zlato u skoku u dalj, sa skokom od 6,25m.

Muška štafeta u trci na 4x100, koju su činili Matija Đurović, Matija Radović, Edin Erović i Krsto Bogavac zauzela je prvu poziciju sa vremenom 44:79. Ženska bjelopoljska štafeta u istoj trci stigla je druga na cilj.

Član zlatne štafete, Matija Đurović, za Radio Bijelo Polje kazao je da je konkurencija bila izuzetno jaka u finalu štafeta.

„Čast mi je što sam nastupao za svoj grad, a naravno i nevjerovatan je osjećaj i osvojiti zlatnu medalju.  Svi smo dali sve od sebe na ovim igrama, i nadam se da smo predstavili grad i državu na najbolji mogući način“, istakao je mladi Đurović, koji je na ovim igrama pored zlata u štafeti , osvojio i bronzu u trci na 400 metara.

Predstavnici Bijelog Polja u odbojci na pijesku,  Dalibor Lečić i Aleksandar Marojević, završili su igre bez izgubljenog seta, u finalu su savladali Bajinu Baštu i tako donijeli još jednu zlato Bijelom Polju.

Teniseri su osvojili srebro, u finalu su poraženi od Foče rezultatom 2:1, a Bijelo Polje su predstavljali Predrag Tošić, Milan Matijević i Matija Bulatović.

Bjelopoljci su do sada sakupili 16 medalja, od toga je sedam zlatnih, sedam srebrnih i dvije bronzane medalje.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Privatna arhiva

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE