Balkansko prvenstvo - Drobnjak treći u bacanju kugle, Erović šesti u trci na 400 m

Atletičar bjelopoljskog Jedinstva, Risto Drobnjak, osvojio je treće mjesto u bacanju kugle na prvenstvu Balkana za juniore do 20 godina, održanom u Rumuniji.

U izuzetno jakoj konkurenciji  talentovani Bjelopoljac je sa rezultatom 18.25 uspio da dođe do bronzane medalje, a da se radi o sjanom rezultatu potvrdio je za Radio Bijelo Polje i trener AK “Jedinstvo” i selektor crnogorske atletske reprezentacije, Osman Erović.

“Nakon dvije godine smo uspjeli da dođemo do ove medalje, tako da smo jako ponosni na našeg Rista Drobnjaka”, kazao je Erović.

Pored Drobnjaka, dobar rezultat na prvenstvu Balkana za juniore do 20 godina ostvario je i atletičar Edin Erović, koji je u finalnoj trci na 400 metra  u ukupnom plasmanu zauzeo šesto mjesto.

“I to je jako veliki uspjeh, naročito ako uzmemo u obzir da su se takmičile dvije grupe i 16 najboljih atletičara Balkana”, naveo je selektor crnogorske reprezentacije.

Na prvenstvu Balkana za juniore do 20 godina, održanom u Rumuniji, učestvovali su atletičari iz 19 država,među kojima i crnogorski.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: AK “Jedinstvo