Boris Raičević pobjednik Otvorenog prvenstva Bijelog Polja

Boris Raičević pobjednik je prvog ovogodišnjeg teniskog turnira Otvoreno prvenstvo Bijelog Polja, koji je igran prethodnih šest dana na terenima TK „Elitte“.

Raičević je u finalu savladao Dalibora Fatića rezultatom 2:0 u setovima, prvi set Raičević je riješio u svoju korist rezultatom 7:5, da bi u drugom bio još ubjedljiviji i slavio rezultatom 6:2.

Pobjednik turnira, Boris Raičević, za Radio Bijelo Polje, zahvalio se organizatoru turnira, i porodici Drobnjak na dobroj organizaciji turnira.

„Siguran sam da će ovaj turnir u budućnosti biti još jači. Zahvalio bih se mom sportskom i teniskom takmacu u finalu, Daliboru Fatiću, koji je opravdao epitet jednog od najboljih igrača na ovom nivou. Pobjedu posvjećujem mladim teniskim nadama, koji su posvećeni i puni strasti prema ovom lijepom sportu“, dodao je Raičević, inače uspješni košarkaški sudija.

Pehar u utješnom turniru osvojio je Milan Matijević, savladavši u finalu Aleksandra Rakonjca rezultatom 2:0(7:5, 6:4).

Nagrade pobjednicima uručili su vlasnik TK „Elitte“, Momčilo Drobnjak, i v.d. direktora JU „Centar za sport i rekreaciju“, Marko Maslovarić.

Ovo je bio prvi od ukupno četiri turnira Otvorenog prvenstva Bijelog Polja, nakon kojih slijedi završni Masters gdje će nastupiti samo 16 najbolje rangiranih igrača.

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE