Polufinalni turnir za mlađe pionire: Anagastum pobjedom protiv Galeba obezbijedio finalni turnir

Košarkaši Anagastuma savladali su Galeb iz Herceg Novog rezultatom 57:51 (12:18, 11:8, 16:13, 18:12), u susretu trećeg kola polufinalnog turnira Idea lige mladih za mlađe pionire.

Trener Anagastuma, Rade Petrić, kazao je za Radio Bijelo Polje da je čitav turnir bio veoma jak, i da je mnogo kvalitetniji u odnosu na drugi polufinalni turnir koji se takođe igrao ovog vikenda.

„Očekivano teška današnja utakmica, jer Galeb u prva dva meča nije pokazao najbolju igru. Čestitao bih mojim momcima na velikoj energiji tokom svih mečeva na turniru, pokazali su ubjedljivo najveću hrabrost, samopouzdanje i borbenost. Ponosan sam na sve njih, ovo je veliki uspjeh za nas, jer na početku sezone nismo imali neke velike ciljeve“, dodao je Petrić.

Trener Galeba, Srđan Mićunović, za Radio Bijelo Polje istakao je kako je organizacija turnira bila na veoma dobrom nivou, kao i da je ovaj turnir lijepa slika stanja košarke u našoj državi.

„Na ovom turniru sam vidio mnogo talentovane djece, ove momke samo treba gajiti, njegovati i posvetiti im malo više pažnje i truda i to će se sigurno isplatiti. Mislim da smo tek danas prikazali pravu igru, ekipa je pokazala da može da se nadmeće sa svim timovima. Vodili smo 35 minuta, ali nismo imali snage da prelomimo utakmicu. I pored poraza, zadovoljan sam partijom mojih momaka“, naglasio je Mićunović.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je kapiten Bulatovič sa 21 poenom, pratio ga je Todorović sa 18. Kod Novljana najbolji je bio Ivelja sa 21 košem, Radanović je dodao 16.

Ovom pobjedom, ekipa Anagastuma izborila je učešće na finalnom turniru. 

KK „Anagastum“: Vujačić, Jovanović, Mandić 4, Gobović, Đurković, Damjanović 5, Perović, Bulatović 21, Šakotić , Perović, Todorović 18, Miljanić 9, Ćirović, Ašanin, Bjelica Trener: Rade Petrić.

KK „Galeb“: Gudeljević, Ivelja 21, Čepić 4 , Knežević 2, Ivanov, Lazović 4 , Radanović 16, Adžić, Vukčević, Prnjat, Grle, Drecun 4 Trener: Srđan Mićunović Sudije: Kenan Gušmirović, Danilo Popović, Branko Šćekić.

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE