Polufinalni turnir za mlađe pionire: Budućnost savladala Galeb

Mladi košarkaši Budućnosti savladali su Galeb iz Herceg Novog rezultatom 76:39, u susretu drugog kola polufinalnog turnira Idea lige mladih za mlađe pionire.

Košarkaš Budućnosti, Boško Kalezić, za Radio Bijelo Polje kazao je da je zadovoljan današnjom partijom svojih saigrača.

„Odigrali smo odličan meč, posebno u odbrani. U prvom poluvremenu nam je trebalo malo vremena da se uigramo, ali kad smo to uradili sve je kasnije bilo lakše. Čestitao bih i protivniku na fer borbi, a nama preostaje još taj jedan meč, gdje ćemo dati sve od sebe da pobijedimo “, dodao je mladi kapiten Budućnosti, Boško Kalezić.

Trener Galeba, Srđan Mićunović, čestitao je Budućnosti na zasluženoj pobjedi, istakao je kako je primjetna razlika u selekciji između dva tima, jer po njegovom mišljenju Budućnost ima 12 podjednako kvalitetnih igrača.

„Jednostavno, snažniji su fizički od nas, što su maksimalno i iskoristili. U prosjeku su i visočiji preko 20 cm, što je bio veliki problem za nas. Zadovoljan sam igrom mog tima u prvom poluvremenu, ekipa je pružila dobar otpor, pokazali smo veći nivo energije i zalaganja i čestitam mojim momcima na tome“, zaključio je Mićunović.

Najefikasniji kod Budućnosti bio je Todorović sa 22 poena, kapiten Kalezć je dodao 18, dok je Đaletić upisao 12.

Kod Novljana istakao se Radanović sa 10 poena, po osam su dodali Ivelja i Knežević.

Nakon dva kola, Podgoričani su upisali dvije pobjede, dok je Galeb poražen u oba susreta.

Najbolja dva tima izboriće plasman na završni turnir Idea lige mladih.

KK „Budućnost“: Kalezić 18, Bečić 2, Todorović 22, Vujošević 4, Pejović, Mugoša 2, Tomović 4, Brajović 4, Rakočević 4, Đaletić 12, Kruščić 4 Trener: Milan Anđelić.

KK „Galeb“: Gudeljević, Ivelja 8, Čepić 6, Knežević 8, Ivanov, Lazović 1, Radanović 10, Adžić 4, Vukčević, Prnjat, Grle, Drecun 2 Trener: Srđan Mićunović Sudije: Kenan Gušmirović, Boris Raičević, Branko Šćekić.

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE