Bjelopoljac Vladan Rudić predstavljaće Crnu Goru na Igrama malih zemalja

Odbojkaš Jedinstva Franca, Vladan Rudić , biće jedini predstavnik Bijelog Polja u ekipnim sportovima na takmičenju „Igre malih zemalja“  koje će od 27. maja do 1. juna, po prvi put održati u Crnoj Gori.

Rudić će učestvovati u odbojci na pijesku, u paru sa nekadašnjim članom Jedinstva Franca, Vukom Medenicom.

Vladan Rudić za Radio Bijelo Polje je istakako kako mu je velika čast što će braniti boje svoje države na jednom ovakvom takmičenju, kao i da se nada da će osvojiti neku od medalja.

„ Na ovom takmičenju ču nastupati sa mojim bivšim saigračem, Vukom Medenicom, sa kojim sa imao odličnu saradnju dok smo igrali zajedno u Jedinstvu. U grupi smo sa Luksemburgom, Lihtenštajnom i Kiprom, nismo upoznati sa kvalitetom tih reprezentacija, ali ćemo se spremiti najbolje što možemo i nadam se da ćemo predstaviti našu državu na pravi način“, dodao je Rudić.

Rudić i Medenica prvi meč igraju protiv Kipra 28. maja, dan kasnije se sastaju protiv Lihtenštajna, dok će u poslednjem kolu grupe snage odmjeriti sa Lihtenštajnom.

Igre malih zemalja će se održati u pet crnogorskih gradova, u Budvi, Baru, Tivtu, Podgorici i na Cetinju.

Slogan igara biće „HOW BIG WE ARE“ (Koliko smo jaki).  Na ovogodišnjim igrama učestvovaće preko 900 sportista u 10 sportova, a to su atletika, plivanje, košarka, džudo, streljaštvo, stoni tenis, tenis, odbojka, odbojka na plaži i boćanje.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Privatna arhiva

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE