Polufinalni turnir za mlađe pionire: Budućnost Voli bolja od Anagastuma

Mlađi pioniri košarkaškog kluba „Budućnost Voli” savladali su nikšićki Anagastum rezultatom 57:52, u susretu prvog kola polufinalnog turnira Idea lige mladih, koji je danas počeo u Bijelom Polju.

Mladi igrač Budućnosti, Boško Kalezić, za Radio Bijelo Polje istakao je da je srećan jer je njegov tim dobro otvorio turnir uz nadu da će tako i nastaviti.

“Vema težak meč za nas, mislim da smo noćas dobrom igrom u odbrani olakšali put do pobjede. Iz dobre odbrane imali smo i nekoliko lakih poena u zadnjih par minuta utakmice, što je možda i prelomilo pobjednika na kraju. Čestitam mojim saigračima na izvanrednoj partiji”, rekao je mladi Kalezić.

Trener Anagastuma, Rade Petrić, kazao je da je ponosan na svoje momke, jer su pružili odličan otpor veoma jakoj ekipi Budućnosti.

“Viđena je odlična utakmica, sa mnogo energije na obje strane.  Mislim, i da smo mi pobijedili, da to sigurno ne bi bilo nezasluženo. Čestitao bih Budućnosti na odličnoj igri, a moram da pohvalim i moje momke, koji su pokazali veliku borbenost od početka do kraja susreta”, naglasio je Petrić.

Najefikasniji kod pobjedničkog tima bio je Kalezić sa 22 poena, Todorović je dodao 18.

Kod Nikšićana istakao se Bulatović sa 24 poena, dok je Todorović 16.

U prvom susretu dana, Jedinstvo je bilo bolje od Galeba.

Sjutra sa početkom u 13 časova na programu je drugo kolo, prvi na teren izlaze Budućnost Voli i Galeb, dok  dva sata kasnije igraju Jedinstvo i Anagastum.

 

KK „Budućnost“:  Kalezić 22, Bečić, Todorović 18, Vujošević, Mugoša 6, Pejović, Tomović, Brnović, Rakočević 3, Đaletić 2, Kruščić 6  Trener: Milan Anđelić

KK „Anagastum“: Vujačić 2, Jovanović, Mandić 6, Gobović, Đurković, Damjanović 4, Perović, Bulatović 24, Šakotić, Perović, Todorović 16, Miljanjić, Ćirović, Ašanin, Bjelica  Trener: Rade Petrić

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE