Sportske igre okupile više od 360 mališana

U organizaciji Sportske školice „Agoge“, a uz učešće preko 360 mališana, danas su u Bijelom Polju održane treće po redu Sportske igre za djecu.

Djeca od prvog do petog razreda iz svih bjelopoljskih osnovnih škola takmičila su se u raznim sportskim disciplinama, a današnja manifestacija pribiližila im je istinsku sportsku radost i zabavu, koja im je potrebna da se zaljube u sport i u njemu pronađu prijatelja, a ne samo obavezu.

Vlasnik škole „Agoge“, Damir Kalić, kazao je za Radio Bijelo Polje, da o uspješnosti ove manifestacije najbolje govori veliki broj mališana, te da je upravo on pokazatelj da djeca žele da se bave sportom, da se igraju i druže.

„Nama je najvažnije da djeca uživaju i da se zabave, ali svakako da je glavni cilj ove sportske manifestacije da se djeca animiraju i motivišu da se bave sportom i čini mi se da u tome i uspijevamo“, istakao je Kalić.

Kako je napomenuo, djeca su danas pokazali istinski sportskih duh,ali i želju da pobijede.

„Takmičili su se u u šest različitih sportskih disciplina, modifikovanih i prilagođenih njihovom uzrastu, tako da smo organizovali takmičnje u kotrljanju lopti, poligon spretnosti, a šutirali su i na koš i zaista su bili sjajni“, naveo je Kalić, napominjući da je danas čak 25 trenera radilo sa mališanima.

Organizaciju Sportskih igara za djecu podržala je i JU Centar za sport i rekreaciju, a kako je kazao v.d. direktora te ustanove, Marko Maslovarić, vidjeti osmijeh na licima djece najveći je uspjeh.

„Opština Bijelo Polje i Centar za sport i rekreaciju uvijek su spremni da podrže ovakve manifestacije, koje za cilj imaju da podstaknu djecu da se bave sportom, koji je i najvažniji za psiho-fizički razvoj djeteta. Zato mi je posebno drago što su djeca danas dobila šansu da sport shvate prvenstvo kao sredstvo zabave i druženja, a ne kao neku obavezu“, podvukao je Maslovarić.

Svi mališni dobili su zlatnu medalju za učešće, kao podsticaj za dalje bavljenje sportom, a onim najboljim dodijeljene su i diplome.

Autorka i foto: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA  SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE