Srednjoškolci iz Danilovgrada i Pljevalja najbolji na državnom prvenstvu u futsalu

Učenici gimnazije “Petar I Petrović Njegoš“ iz Danilovgrada osvojili su prvo mjesto na državnom prvenstvu u futsalu, održanom danas u balonu SC“Betis“.

Gimnazijalci iz Danilovgrada u finalu su savladali Elektro-tehničku školu „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice rezultatom 8:3.

Treće mjesto pripalo je Srednjoj stručnoj školi iz Berana, koja je bila bolja od Srednje mješovite škole „Mladost“ iz Tivta rezultatom 6:1.

Danilovgrađani su u polufinalu pobijedili srednjoškolce iz Berana rezultatom 5:1, dok je u drugom polufinalu podgorička Elektro-tehnička škola nadigrala srednjoškolce iz Tivta rezultatom 4:1.

Profesor iz škole “Petar I Petrović Njegoš“, Dane Žegarac, za Radio Bijelo Polje kazao je da je ponosan na svoje momke, jer su predstavili školu na najbolji mogući način.

„Zadovoljan sam odnosom mojih učenika u svim utakmicama, takođe i organizacija ovog prvenstva je bila na veoma dobrom nivou. U finalnom meču, rezultat možda i nije realno stanje stvari na terenu, ali to je sport, u nekim situacijama smo mi imali i više sreće. U oba meča smo pokazali veoma lijep fudbal i zasluženo osvojili prvo mjesto“, istakao je Žegarac.

On je naveo kako se nada da će Školski sportski savez omogućiti njegovoj školi da predstavlja Crnu Goru na svjetskom školskom prvenstvu.

Pored takmičenja za muškarce, održano je i prvenstvo u ženskoj konkurenciji, gdje su učestovale samo dvije škole.

Prvo mjesto zauzela je Srednja stručna škola iz Pljevalja, koja je u finalu nadigrala Srednju mješovitu školu „Mladost“ iz Tivta rezultatom 4:0.

Učenica pobjedničke škole, Ana Knežević, kazala je za Radio Bijelo da je njena škola zasluženo osvojila prvo mjesto.

„Veoma sam zadovoljna igrom moje ekipe u finalnom meču, od početka smo dobro krenuli u meč, rano poveli i do kraja sačuvali prednost, bez većih problema. Većina mojih saigračica trenira fudbal, ozbiljno smo se posvetile ovom sportu i nadam se da ćemo jednog dana igrati u nekom velikom klubu“, rekla je Knežević.

Pobjednici u obje konkurencije obezbijedili su učešće na svjetskom školskom prvenstvu.

Današnje državno prvenstvo ogranizovao  je Crnogorski školski sportski savez u saradnji sa gimnazijom „Miloje Dobrašinović“, koja je bila prošlogodišnji šampion, i time stekla pravo domaćinstva. 

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE