Donacija Centra za sport osnovcima u Godijevu, Sutivanu i Sušici

JU „Centar za sport i rekraciju“ uručila je danas bjelopoljskim osnovnim školama „Milomir Đalović“, „Šukrija Međedović“ iz Godijeva  i „ 9.maj“ iz Sutivana,košarkaške table sa odgovarajućim obručevima namijenjenim za školska igrališta.

 

Branko Vučetić iz Centra za sport i rekreaciju za Radio Bijelo Polje kazao je da cilj ovakvih donacija unapređenje uslova nastave fizičkog vaspitanja.

„Prije svega, želimo da se djeca i omladina što više podstaknu da se bave sportsko-rekreativnim aktivnostima. Ulaganje u podizanje kvaliteta nastavnog procesa jedan je od prioriteta kojim se vodi naša javna ustanova, koja će i u narednom periodu nastaviti da unapređuje školski sport“, rekao je Vučetić.

Pored ovih donacija, Centar za sport i rekreaciju u saradnji sa Sekretarijatom za lokalnu samoupravu, organizovao je tribinu pod nazivom „Fizička aktivnot i zdravi stilovi života“ u osnovnoj školi „Šukrija Međedović“ u Godijevu.

Tribini su prisustovali učenici petog i šestog razreda iz četiri okolne škole, a to su: „Milomir Đalović“ iz Sušice, „21. maj“ iz Goduše, „Rifat Burdžović-Tršo“ iz Lozne i domaćin OŠ “Šukrija Međedović“ iz Godijeva.

Djeci je prezentovano koliko je važna fizička aktivnost, kao i zdravi stilovi života, a govorilo se i prevenciji bolesti zavisnosti.

Učitelj u Osnovnoj školi „Šukrija Međedović“,  Vahidin Sijarić, zahvalio se JU“Centru za sport i rekraciju“ na donaciji , kao i na poučnoj prezentaciji o sportu i zdravim stilovima života.

„ Ova današnja donacija će nam mnogo značiti, dobili smo table sa odgovarajućim obručem, što će nam sigurno poboljšati nastavu fizičkog vaspitanja. Danas je i organizovana i tribina o sportu i zdravim stilovima života, gdje je prisutno oko 80 učenika iz četiri okolne škole. To je jedna veoma značajno predavanje, jer sam siguran da u ovoj školi ima talenata, i da će iz ove škole izaći neki budući vrhunski sportista“, istakao je Sijarić.

Učenica Osnovne škole“Šukrija Međedović, i pionirska reprezentativka Crne Gore u rukometu, Ema Kolić, za Radio Bijelo Polje kazala je da će joj današnje predavanje mnogo značiti i da će joj pomoći u daljem bavljenju sportom.

„Ja se bavim rukometom već tri godine, obožavam ovaj sport, i nadam se da ću zaigrati za našu reprezentaciju na nekom velikom takmičenju. Današnja tribina mi je pomogla u smislu da u sportu nikada ne treba da odustanemo, da moramo da se borimo do kraja, kao i da je veoma važno da se bavimo nekom fizičkom aktivnošću, jer je to preduslov za zdrav život“, zaključila je mlada Ema Kolić.

Na tribini  su govorili Marko Maslovarić, v.d direktora Centra za sport i rekraciju, zatim Vesko Vojinović, sportski radnik, Boško Basekić, službenik Centra za sport i rekraciju, i Dragoslav Šebek, ispred Sekretarijata za lokalnu samoupravu.

 

Autor: Bojan Šutović

foto: Bojan Šutović, OŠ"Šukrija Međedović"

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE