Juniorska liga: Košarkaši Jedinstva slavili na gostovanju Primorju

Juniori košarkaškog kluba „Jedinstvo“ pobijedili su danas u gostima ekipu Primorja iz Herceg Novog rezultatom 85:83, u meču 20. kola Juniorske lige.

Najefikasniji u timu Jedinstva bio je Vučinić sa 33 poena, Španjević je postigao 26, dok je Pavićević upisao 18.

Košarkaš Jedinstva, Mileta Španjević, kazao je za Radio Bijelo Polje da je njegova ekipa večeras zasluženo pobijedila, iako je igrala bez dva igrača iz startne petorke Raičevića i Kljajevića.

,,Znali smo da nas čeka teško gostovanje u Herceg Novom, jer je Primorje jedna kvalitetna ekipa, i da sigurno pozicija na tabeli ne pokazuje realno stanje stvari. Dobro smo otvorili meč, vodili tokom čitavog prvog poluvremena i na odmor otišli sa prednošću od 17 poena razlike. Nastavili smo i u drugom poluvremenu sa dobrom igrom, sve do 35. minuta kada nam se desio veliki pad koncentracije, što su domaći iskoristili i utakmicu doveli na jedan posjed”, rekao je Španjević.

On je naveo da je pogođenim šutem na četiri sekunde prije kraja, kod rezultata 83:83, uspio da donese pobjedu svom timu.

,,Srećom po moju ekipu uspio sam da pogodim taj odlučujući šut u poslednjem napadu. Čestitam mojim saigračima na odličnoj igri, kao i protivničkoj ekipi koja je odigrala dobru utakmicu. Bez obzira na probleme sa povredama mojih saigrača i sa tom skraćenom rotacijom, mislim da smo večeras bili bolji I da je kvalitet bio na našoj strani”, istakao je mladi Španjević.

Mladi košarkaši Jedinstva nalaze se na devetoj poziciji na tabeli, upisali su sedam pobjeda i 13 poraza.

U narednom kolu, izabranici Branka Vučetića gostuju Studentskom centru. Taj meč je na programu sljedećeg vikenda.

Autor: Bojan Šutović

Foto: arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE