Završeno pojedinačno prvenstvo Crne Gore u boksu

Pojedinačno prvenstvo Crne Gore u boksu, koje je u protekla dva dana u organizaciji Bokserskog saveza Crne Gore i tehničkih organizatora BK Bijelo Polje i BK Radnički održano u dvorani „Nikoljac“ , završeno je danas finalnim borbama, uručenjem pehara i nagrada najboljima.

Nagradu za najboljeg pionira na prvenstvu dobio je Strahinja Mrdak iz BK Bijelo Polje, Petar Veljić iz BK Radnički najbolji je školarac.

Priznanje za najboljeg juniora dobio je Darko Mrdović iz BK Bijelo Polje, dok je za najboljeg mladog boksera proglašen Damjan Petković iz BK R Montenegro. Nagrada za najboljeg seniora pripala je Petru Marčiću iz BK Budva.

Trener BK R Montenegro, Rašo Radusinović, za Radio Bijelo Polje kazao je da je organizacija ovog turnira bila na zavidnom nivou.

„Zahvaljajući Bokserskom savezu tek iz četvrtog pokušaja je održano prvenstvo, oni su izašli u susret. Odziv na turniru je bio dobar, bilo je tu nekih klubova koji su bojkotovali prvenstvo i tražili da se odloži, ali stvarno više nije bilo smisla odlagati“ , rekao je Radusinović.

Radusinović dodaje da je zadovoljan učešćem njegovih boksera na prvenstvu. 

,,Što se tiče rezultata mojih boksera, bilo je tu i zlatnih medalja i poraza. Ove zlatne medalje nisu mjerilo crnogorskog boksa, bilo je dosta takmičara, ali se nije desilo da neko odradi tri meča, svi su išli sa jednim mečom u finale, što svakako da nije dobro“, naglasio je Radusinović.

Član bokserskog kluba R Montenegro, Martin Nenezić, kazao je za Radio Bijelo Polje da je zadovoljan odrađenim borbama na prvenstvu i da je srećan što je osvojio zlatnu medalju.

„Organizacija na prvenstvu je bila veoma dobra, pohvalio bih Bokserski savez i Opštinu Bijelo Polje na odlično organizovanom prvenstvu. Danas u finalu sam boksovao protiv Delića iz Radničkog, odradio sam dobru borbu, završio sam meč prekidom. Moram da se zahvalim treneru koji me je dugo spremao za ovo takmičenje, tako da sam veoma spreman ušao u ring i to sam pokazao ovom pobjedom u finalu “, istakao je Nenezić.

Bokser iz kluba Bijelo Polje i današnji prvak Crne Gore za školarce, Filip Božović, za Radio Bijelo Polje je kazao da se veoma dugo spremao za prvenstvo Crne Gore, kao i da je veoma srećan što je osvojio zlatnu medalju.

„Želim da se zahvalim mojim trenerima u klubu, mojoj porodici, koji su uvijek bili uz mene. Ova medalja će biti veliki podstek za moj dalji rad i za neka naredna takmičenja, gdje ću nadam se biti još bolji i spremniji“, zaključio je mladi Božović.

Rezultati:

Školarci: 41 kg Boris Šarčević(Bijelo Polje)- Vuk Vuković (Zlatičanin) 2:0; 46 kg Filip Božović (Bijelo Polje) – Balša Jovović (R Montenegro) 2:0; 48 kg Petar Veljić(Radnički)- Andrej Perović (R Montenegro) 2:0; 52 kg Luka Sekulović (Radnički) – Ivan Kordašin (Budva) 0:2;

Juniori: 52 kg Luka Gačević (Bijelo Polje)- Armin Adrović (Radnički) 2:0; 60 kg Miloš Bulatović(Bijelo Polje) –Damjan Lešević (Budva) 0:2; 63 kg Đorđe Smolović(Bijelo Polje)- Nikola Radenović (Budva) 0:2; 66 kg Darko Mrdović (Bijelo Polje) – Marko Zlatičanin (Zlatičanin) 2:0; 70 kg Enes Adrović( Radnički)- Emin Adrović (Radnički) 2:0;

Mladi: 64 kg Hasim Toskić(Radnički)- Nenad Marković (Podgorica) 0:2; 69 kg Damjan Petković( R Montenegro) – Aleksa Sekulić (R Montenegro) 2:0; 75 kg Miloš Krasnići (Budva)- Balša Peruničić (R Montenegro) 2:0; 81 kg Petar Lešević (Budva) – Stefan Ostojić    (Zlatičanin) 2:0;

Seniori: 69 kg Milutin Delić (Radnički)- Martin Nenezić (R Montenegro) 0:2; 75 kg Arnes Arslani (BK Radnički)- Petar Marčić (Budva) 0:2; 81 kg Jovan Savović (R Montenegro)- Dimitrije Dobrović (R Montenegro) 2:0; 91 kg Petar Drobnjak (R Montenegro) – Novak Kovačević (R Montenegro) 2:0.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE