Son srušio Siti, Liverpul blizu polufinala

Fudbaleri Totenhema savladali su Mančester siti na svom terenu 1:0, dok je Liverpul bio bolji od Porta na "Enfildu" 2:0, u mečevima četvrtfinala Lige šampiona.

Siti je bolje počeo meč i u 13. minutu je imao veliku šansu da povede. Deni Rouz igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija Bjorn Kujpers je nakon konsultacija sa VAR tehnologijom pokazao na bijelu tačku. Međutim, udarac Serhija Aguera odbranio je Ugo Loris.

Gostujući tim je do kraja prvog poluvremena imao više lopte u svom posjedu, ali je Totenhem prijetio preko Alija i Kejna.

Drugo poluvrijeme je počelo mnogo dinamičnije. Na samom početku je prvo je šut oprobao Sterlig, odmah je na drugoj strani uzvratio Heung-Min Son, ali rezultat se nije mijenjao sve do 79. minuta.

Son je u tom 79. minutu loše primio loptu koju mu je poslao Kristijan Eriksen, ali se odlično snašao i uspio da je sačuva nakon čega se okrenuo i pogodio za 1:0.

Taj gol je i odlučio pobjednika na novom stadionu Totenhema, pa ekipa Maurisija Poketina na Etihad putuje s minimalnom prednošću.

Na prepunom "Enfildu" prvo je zaprijetio Musa Marega, ali nije bio precizan, da bi već u petom minutu uslijedio šok za gostujući tim.

Sadio Mane je dodao loptu do Roberta Firmina, a on proigrao Keitu koji je odmah šutirao. Lopta je pogodila jednog od igrača Porta, promijenila smjer i prevarila Ikera Kasiljasa.

Liverpul je nakon vođstva nastavio da "pritiska" Porto, a sjajnu šansu nije iskoristio Mohamed Salah u 22. minutu kada je lopta poslije njegovog udarca prošla nekoliko centimetara pored desne stative.

Međutim, samo četiri minuta kasnije Liverpul je ipak duplirao prednost, a strijelac je bio Firmino. Henderson je sjajno uposlio Trenta Aleksandera-Arnolda koji je utrčao u šesnaesterac i loptu poslao do Firmina koji nije imao težak zadatak da pogodi praznu mrežu.

Porto se nakon toga "probudio" i u samo dva minuta opasno zaprijetio preko Marege, ali je u oba navrata kao pobjednik izašao golman Liverpula Alison.

Na samom početku drugog poluvremena Liverpul je postigao i treći gol, ali je poništen pošto je Mane bio u nedozvoljenoj poziciji.

Tempo meča je nakon toga opao, Liverpul je imao inicijativu i kontrolisao igru, Porto je ponovo prijetio preko Marege, ali velikih prilika nije bilo pa će "crveni" na revanš putovati s prednošću od 2:0.

 

Izvor: RTCG