Odbojkaši Budve pobjedom protiv Jedinstva Franca osvojili Kup

Odbojkaši Jedinstva Franca poraženi su od ekipe Budve rezultatom 3:0 (25:16,25:19,25:22), u finalu Kupa Crne Gore odigranom večeras u Budvi.

Bjelopoljci nijesu uspjeli da odbrane trofej, koji su osvajali dvije godine uzastopno.

Kapiten Jedinstva Franca, Vladan Rudić, kazao je za Radio Bijelo Polje da je večeras ekipa Budve zasluženo došla do šampionskog pehara.

„Čestitam Budvi na večerašnjoj pobjedi i na osvojenom Kupu. Bili su agresivni od početka meča i to im se na kraju i isplatilo. Imali su prednost domaćeg terena i večeras prepunu dvoranu na njihovoj strani, što im je sigurno olakšalo put do pobjede i trofeja. Vodili smo u trećem setu 5,6 razlike, morali smo nekako treći set da privedemo kraju i da uvedemo meč u četvrti, ali nažalost nismo uspjeli“, rekao je Rudić.

Najefikasniji kod Budvana bio je Alen Didović sa 16 poena, po 10 su upisali Ivan Zvicer i Ivan Andres Hurtado.

Kod gostiju najbolji je bio Bojan Strugar sa 16 osvojenih poena, osam poena dodao je Nemanja Dukić, dok je kapiten Vladan Rudić upisao šest.

Najkorisniji igrač finala bio je tehničar Budvana Shun Imamura.

Prije finalnog meča za odbojkaše, odigrano je i finale Kupa za dame, odbojkašice Galeba u dramatičnom meču odbranile su pehar Kupa savladavši prvoplasirani tim u ligi, ekipu Luke Bar rezultatom 3:2 (18:25, 32:30,14:25,25:21,15:9).

Najkorisnija igračica finalnog meča bila je Nevena Vukčević, korektorka šampionskog tima, Galeba, koja je upisala 36 poena.

Odbojkašima Jedinstva Franca ovaj poraz je značio i kraj sezone. Čeka ih pauza do početka naredne , koja startuje u oktobru.

OK "Budva": Darko Angelovski(L), Vladimir Bojić, Jovan Delić(C), Dalibor Lečić, Nikola Radonić, Shun Imamura, Ivan Zvicer, Dejan Jocić, Alen Didović, Ivan Andres Hurtado, Filip Jevtović(L), Miloš Milić Trener: Vladimir Vasović.

OK "Jedinstvo Franca": Strahinja Kuburović, Vladan Vukić, Matija Ćinćur, Nihad Dizdarević(L), Ljubomir Popović(L), Igor Kojović, Kyrylo Klochko, Balša Bulatović, Vladan Rudić, Bojan Strugar, Stefan Bugarin, Ivan Andonov, Luka Šuljagić, Nemanja Dukić Trener: Darko Prebiračević

Sudije: Sonja Simonovska, Milorad Delić.

Autor: Bojan Šutović

Foto: oscg.me

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE