Odbojkaši Jedinstva Franca porazom od Budućnosti predali krunu šampiona države

Pred prepunom dvoranom „Nikoljac" odbojkaši Jedinstva Franca poraženi su večeras na svom terenu od ekipe Budućnosti, rezultatom 3:0 (27:25, 25:22, 25:20) u drugom meču polufinala Plej-ofa Prve lige.

Podgoričani su ovom pobjedom riješili polufinalnu seriju u svoju korist, podsjećamo ekipa Budućnosti u prvom meču je takođe slavila  maksimalnim rezultatom.

Trener domaćih, Darko Prebiračević, kazao je za Radio Bijelo Polje da je Budućnost pokazala da je u ovom trenutku bolji tim.

„Čestitam ekipi  Budućnosti na prolasku u finale, odigrali su dva izuzuzetno kvalitetna  meča. Potpuno zasluženo su prošli dalje, jednostavno u ovom trenutku taj momentum je  na njihovoj strani. Mi smo večeras samo na momente imali taj kvalitet i igru koja je trebala njima da napravi neku veću štetu. Međutim, kad god smo trebali mi da pokažemo da smo iskusniji i kvalitetniji nismo pokazali to što je trebalo“ rekao je Prebiračević.

On je dodao da je ekipa Budućnosti osvajala sve ključne poene u večerašnjem meču.

„Šampionska titula je definitivno izgubljena, nimalo prijatan osjećaj za nas. Međutim, za deset dana nas čeka finale Kupa protiv Budve, nećemo se naravno predati i spustiti glave. Moramo da se spremimo što bolje za taj meč. Mislim da na jednu utakmicu, na gostujućem terenu, možemo  da iznenadimo Budvane. Pobijedili smo ih u prvenstvu, smatram da to možemo uraditi i u Kupu“istakao je Prebiračević.

Prebiračević je na kraju i naveo da neće biti nimalo lako ekipi da se psihološki digne nakon ovako teškog poraza.

Trener Budućnosti, Balša Radulović, kazao je za Radio Bijelo Polje da je njegov tim odigrao fenomenalan meč i da su njegovi igrači ispoštovali svaki dogovor iz svlačionice.

„ Znali smo da nas čeka teška i neizvjesna utakmica, jer smo bili svjesni da ekipa Jedinstva nema šta da izgubi, tj. da moraju večeras da pobijede, ukoliko žele da izbore majstoricu. Oni su večeras dali maksimum, međutim moram da pohvalim moje igrače koji su odigrali izvanredan meč. Mislim da konačan rezultat 3:0, realno oslikava stanje na terenu“ rekao je Radulović.

On je istakao da je prvi set, po njegovom mišljenju ,i prelomio večerašnji meč.

„Večeras su ljubitelji odbojke u Bijelom Polje imali šta da vide, viđen je veoma lijep meč za gledanje. U finalnoj seriji, ukoliko budemo imali jednako dobar pristup kao u ova dva meča, siguran sam da možemo da priprijetimo i ekipi Budve, jer smo dokazali u dosadašnjim mečevima da možemo da im pariramo. Nama ostaju dvije nedjelje da se dobro odmorimo, pa zatim i da se spremimo najbolje što možemo za tu finalnu seriju“ zaključio  je Radulović.

Najefikasniji u pobjedničkom timu  bio je  Srećko Ristić sa 15 poena,  iskusni Blažo Milić je upisao 12, dok je Bojan Radović dodao 10.

Kod domaćih najbolji je bio Bojan Strugar sa 16 poena, Kločko je osvojio 13, Dukić dodao osam.

Odbojkašima Jedinstva Franca slijedi pauza od 10 dana, nakon čega će odigrati poslednji duel u ovoj sezoni, u finalu Kupa protivnik im je OK“ Budva“ , a meč se igra u Budvi, šestog ili sedmog aprila.

OK ,,Jedinstvo Franca": Strahinja Kuburović, Vladan Vukić, Matija Ćinćur, Ljubomir Popović, Igor Kojović, Kyrylo Klochko, Balša Bulatović, Vladan Rudić, Bojan Strugar, Stefan Bugarin, Luka Bulatović, Ivan Andonov, Luka Šuljagić, Nemanja Dukić. Trener: Darko Prebiračević.

OK ,,Budućnost Capital Plaza": Danilo Dubak, Srećko Ristić, Aldin Oković, Nemanja Peruničić, Nikola Radović, Benjamin Hadžisalihović, Ivan Vlahović, Miodrag Jelić, Blažo Milić, Đorđe Jovović, Bojan Radović, Milutin Pavićević. Trener: Balša Radulović.

Sudije: Milorad Delić, Sonja Simonovska

 

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE