Crnogorskim borcima devet medalja

Crnogorski kik bokseri nastup na WAKO Evropskom kupu - Serbian Open u Beogradu završili su sa devet medalja - tri zlatne, dvije srebrne i četiri bronzane.

Zlatna odličja osvojili su senior Remzija Dacić (K1, do 75 kg), juniori Miloš Mugoša (K1, preko 81) i Adnan Ličina (K1, do 75).

Srebrni su bili senior Miroslav Vujović (K1, preko 91) i junior Nikola Prlja (K1, do 57), a bronzani juniori Mirza Omerović (K1, do 75), Amar Fetahović (K1, do 71) i Hajro Halilović (do 67kg), kao i kadet Ilija Perović (kick lajt, do 47kg).

Uspješan nastup upotpunio je Remzija Dacić, koji je proglašen za najboljeg borca turnira.

Priznanje mu je uručio legendarni holandski kik bokser, Semi Šilt.

Trener reprezentacije Predrag Lekić kazao je da je u Dacićevoj kategoriji bilo prijavljeno najviše boraca.

“Dacić je u četvrtfinalu trebao da se bori protiv Alžirca Alije Zinata, ali je on zbog povrede na zagrijavanju predao meč. U polufinalu prekidom u drugoj rundi pobijedio je Ivana Dakovića iz Beograda, dok je u finalu bio ubjedjljiv protiv domaćeg borca Mladena Pešuta. Pešut je u drugoj rundi bio u nokdaunu”, kazao je Lekić agenciji MINA.

On je naglasio da je ta pobjeda Daciću donijela i pehar za najboljeg borca turnira, koji je okupio više od 700 boraca iz 12 država.

“Dacić je još jednom pokazao da je izuzetan borac. Polako podiže takmičarsku formu za predstojeća velika rakmičenja. Najvažnije je oktobarsko Svjetsko prvenstvo”, zaključio je Lekić.

 

Izvor: RTCG