Bjelopoljci Suad, Nemanja i Sead hrabro ka svjetskoj košarkaškoj sceni

Bijelo Polje se može pohvaliti dobrim i uspješnim sportistima, koji gdje god da odu – u srcu čuvaju svoj grad, i ne zaboravljaju mjesto u kojem su napravili prve sportske korake, a košarkaši Suad Šehović, Nemanja Radović i Sead Šehović, sa ponosom govore o svojoj domovini.

Suad, Nemanja i Sead dio su košarkaške reprezentacije Crne Gore, koja je prije nekoliko dana upisala istorijski trijumf, i uprkos porazu od Letinije, plasirala se na Svjetsko prventstvo koje će biti održno u Kini.

U izjavi za Radio Bijelo Polje, istaknuti košarkaš Suad Šehović kazao je da sa ponosom govori o svojim korijenima, i da kroz klubsku i reprezentativnu karijeru predstavljaju Bijelo Polje na najbolji način.

,,Početni period kao i kod svakog dječaka bio je vezan za fudbal, ali sam poslije dvije godine prešao na košarku, tako da je taj period vezan za lijepe trenutke. Veliki broj utamica, takmičenja, kao mlađi navijali smo za naše seniore, navijački podržavali i Jedinstvo, i naravno da samo pamtim po lijepim događajima. Kada god imam slobodnog vremena provedem ga u Bijelom Polju“, iskren je Šehović.

Ističe da još uvijek nijesu svjesni rezultata koji su prije nekoliko dana napravili.

,,Najveći uspjeh košarkaške reprezentacije krunisan je prije nekoliko dana, i najmanja država biće učesnik na Svjetskom prvenstvu, tako da je to veliki uspjeh svakog građanina Crne Gore, pogotovo za nas koji smo došli iz manjih sredina na mala vrata, a izaći ćemo na najveću moguću scenu koja može da pruži sve jednom sportisti. Tek ćemo za nekih petnaestak dana kada se izvuku grupe biti svjesni veličine rezultata, i takmičenja na kojem ćemo nastupiti“, pojašnjava Suad.

Nemanja Radović kazao je da  Bijelo Polje ima posebno mjesto u njegovom srcu.

,,Prve sportske korake napravio sam u klubu Jedinstvo, a nakon toga u Centar, i taj period mi je bio lijep. Kada smo počinjali kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, niko nije ni slutio da možemo doći do kraja, ali kako su odmicale utakmice, dobijali smo samopouzdanje. Trenutno je teško govoriti o očekivanjima, ali ćemo dati sve od sebe da budemo što bolji“, pojašnjava Nemanja.

Radović je savjetovao mladima u Bijelom Polju da srećni idu na treninge.

,,U zadnje vrijeme dosta roditelja na silu  pokušava da djecu šalje na treninge, samo da igraju, ali u početku je najvažnije da djeca uživaju, da im je lijepo, da se druže i provode“, poručuje Radović.

I Bjelopoljac Sead Šehović sa ponosom govori o svom gradu.

,,Bijelo Polje ima dugu sportsku tradiciju, i naravno košarkašku, počevši od braće Ivanović, zatim Drobnjaka, Pekovića i Borisova, ima dosta Bjelopoljaca koji su napravili ozbiljne karijere i ponosimo se kada vidimo da nas ima i na svjetskom nivou. Bijelo Polje kroz igrače koji nastupaju za reprezentaciju – doživljava veliku promociju, što je i prvi cilj sporta. I u sali u utakmici protiv Letonije bilo je dosta naših zemljaka koji nas podržavaju, i atmosfera je bila sjajna. Sada uživamo u istorijskom momentu, pa i nakon žrijeba treba ići pozitivno, ovo je prvo učešće i zaista je značajno“, dodaje Sead.

AUDIO SUAD ŠEHOVIĆ 

AUDIO NEMANJA RADOVIĆ

AUDIO SEAD ŠEHOVIĆ

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Reprezentacija.me

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.