U utakmici 13. kola Juniorske lige košarkaši Juniora pobijedili Jedinstvo

Košarkaši Jedinstva poraženi su danas od ekipe Junior iz Podgorice, rezultatom 75:80, u utakmici 13.kola Juniorske lige, koja je odigrana u dvorani "Nikoljac".

Gosti su prvo poluvrijeme riješili rezultatom 48:42. U drugom poluvremenu, 10 sekundi prije kraja utakmice, domaći su imali priliku da izjednače, ali je Kljajević promašio jedno od tri slobodna bacanja. Gosti su do kraja meča uvećali prednost na čak  pet poena razlike, i meč je završio rezultatom 80:75.

Košarkaš Jedinstva, Mileta Španjević, kazao je za Radio Bijelo Polje da je ovo bila teška utakmica za njegov tim, ali da njegovi saigrači moraju da se okrenu narednim mečevima i što prije da zaborave ovaj poraz.

"Ekipa Juniora je pokazala da je ozbiljan tim. Sigurno da oni ne bi bili na ovom mjestu na tabeli, da ne igraju ovako dobru košarku. Mi nismo uspjeli da nametnemo svoj ritam, posebno u završnici meča i zbog nekih glupih grešaka smo uspjeli da izgubimo utakmicu. Idemo dalje, ima još dosta da se igra. Nadam se da ćemo do kraja sezone obezbijediti svoje mjesto na završnom turniru" dodao je Španjević.

Trener gostiju, Marko Perović, kazao je za Radio Bijelo Polje da ga je iznenadilo koliko je ekipa Jedinstva talentovana, kako sa fizičkim predispozicijama tako i sa znanjem.

"Mislim da je bila veoma neizvjesna utakmica. Ekipa Jedinstva je kvalitetan tim, da su oni pobijedili sigurno ne bi bilo nezasluženo. Nama ova pobjeda mnogo znači u borbi za plasman na završni turnir. Zahvalio bih se domaćinu na fer i korektnoj igri, kao i na gostoprimstvu" zaključio je Perović.

Najefikasniji igrači u pobjedničkom timu bio je Žugić sa 25 poena, dok je Stijepović dodao 19, Raičević je upisao 15. Kod domaćih istakao se Španjević sa 26 poena, dok je Kljajević dodao 21.

KK "Jedinstvo”: Bošković, Kovačević, Kljajević, Šćepanović, Kljajević, Španjević, Vučinić, Madžgalj, Pavićević, Raičević.  Trener: Branko Vučetić.

KK "Junior": Popović, Raičević, Nešković, Stijepović, Janjušević, Šimun, Bošković, Baletić, Žugić, Martinović. Trener: Marko Perović.

Sudije: Sead Babić, Branko Šćekić, Vuk Stojanović.

 

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE