Odbojkaši Jedinstva Franca savladali ekipu Budućnosti i plasirali se u finale Kupa

Odbojkaši Jedinstva Franca pobijedili su večeras u Podgorici ekipu Budućnosti, rezultatom 3:1(19:25 26:24 25:20 25:13) u drugom meču polufinala Kupa Crne Gore i plasirali se u finale Kupa.

Izabranici Darka Prebiračevića prvi meč u Bijelom Polju su riješili u svoju korist rezultatom 3:2, tako da nakon dvomeča sa Podgoričanima zasluženo idu dalje.

“Odigrali smo jedan veoma težak meč, velika borba za svaki mogući poen. U prvom setu smo dobro počeli, ali smo nekim svojim greškama dozvolili protivniku da se vrati i preokrene. Dok u drugom setu je sve to izgledalo mnogo bolje. Upravo u završnici tog drugog seta smo i prelomili meč i kompletan dvomeč. Zasluženo smo prošli u finale Kupa, nadam se da ćemo u finalu pružiti još bolju partiju i doći do pehara ” kazao je za Radio Bijelo Polje, odbojkaš Jedinstva, Nemanja Dukić.

Najviše poena u pobjedničkom timu imao je iskusni Nemanja Dukić, upisao je 13 poena, reprezentativac Luka Šuljagić dodao je devet, dok su Bugarin i Andonov upisali po šest poena.

Kod domaćih najefikasniji je bio Milutin Pavićević i Srećko Ristić sa po 15 poena.

Aktuelni osvajač Kupa će imati priliku da odbrani pehar osvojen iz prošle sezone. Protivnik u finalu biće im Budva, koja je u polufinalu bila bolja od ekipe Sutjeske u oba polufinalna meča.

Finalni meč na programu je šestog ili sedmog aprila, a mjesto odigravanja će se naknadno odrediti.

OK ,,Budućnost Capital Plaza": Danilo Dubak, Srećko Ristić, Aldin Oković, Nemanja Peruničić, Nikola Radovića, Benjamin Hadžisalihović, Ivan Vlahović, Miodrag Jelić, Blažo Milić, Đorđe Jovović, Bojan Radović, Milutin Pavićević. Trener: Balša Radulović.

OK ,,Jedinstvo Franca": Strahinja Kuburović, Vladan Vukić, Ljubomir Popović, Igor Kojović, Kyrylo Klochko, Balša Bulatović, Vladan Rudić, Stefan Bugarin, Marko Tomić, Ivan Andonov, Luka Šuljagić, Nemanja Dukić. Trener: Darko Prebiračević. 

Autor: Bojan Šutović

Foto: Arhiva Radija Bijelo Polje

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE