Juniorska liga: Košarkaši Jedinstva savladali Studentski centar

U zaostalom meču desetog kola, košarkaši Jedinstva su pobijedili Studentski centar iz Podgorice rezultatom 80:71.

U jednom neizvjesnom meču domaći su došli do veome važne pobjede, koja će ih odvesti do četvrte pozicije na tabeli. U prvom poluvremenu meča, izabranici Branka Vučetića su vodili tokom čitavog prvog poluvremena i završili su poluvrijeme sa četiri poena prednosti. U trećem periodu meča "bijeli" dobrom igrom na oba kraja terena, a posebno u fazi odbrane, završavaju period sa 11 poena prednosti. Odmah na početku poslednjeg kvartala meča gosti prave seriju 8:0 i dolaze na minus tri, ali nakon toga Španjević sa nekoliko pogođenih šuteva rješava pitanje pobjednika.

Najefikasniji igrač u pobjedničkom timu bio je Španjević sa 20 poena, pratili su ga kapiten Vučinić sa 18 i Kljajević sa 17, dok je kod gostiju najefikasniji bio kapiten Marinović sa 24 poena, pratio ga je Jevrić sa 21.

"Utakmica je bila veoma naporna i zahtjevna s obzirom da se radi o veoma neugodnoj ekipi. Kontrolisali smo rezultat tokom čitavog meča i na kraju zasluženo slavili. Značajna druga uzastopna pobjeda, koja nas zadržava na 4.mjestu. U subotu već gostujemo ekipi Mornara u direktnom okršaju za treće mjesto na tabeli", kazao je za Radio Bijelo Polje, trener juniora Jedinstva, Branko Vučetić.

U sledećem kolu Bjelopoljci će gostovati Mornaru iz Bara. Meč je na programu u subotu.

 

KK"Jedinstvo": Madžgalj, Bošković, Pavićević, Raičević, Kljajević, Šćepanović, Španjević, Kljajević, Vučinić, Veličković.

KK"Studentski centar": Ivanović, Jevrić, Radulović, Radović, Vujović, Joksimović, Folić, Marinović, Jovanović, Kojičić.

Sudije ovog meča bile su: Kenan Gušmirović, Boris Raičević i Sead Babić.

 Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE