Zahuktali Junajted dočekuje oslabljeni PSŽ

Nokaut faza Lige šampiona počinje večeras od 21 sat, kada počinju dva meča osmine finala.

 
Na "Old Trafordu" Mančester junajted će ugostiti Pari sen Žermen, u jednom od derbija osmine finala.

Iako je u trenutku izvlačenja parova francuski klub bio veliki favorit za prolazak dalje, situacija je sada potpuno drugačija.

Junajted igra preporođeno od dolaska Ole Gunara Solskjera, fudbaleri "đavola" sada uživaju na terenu i u sjajnoj su formi. Najtrofejniji engleski klub od dolaska norveškog trenera upisao je čak deset pobjeda i imao je samo jedan remi, a vratio se među četiri najbolje ekipe na tabeli engleske Premijer lige.

Sa druge strane, PSŽ ima velikih problema. Večeras će igrati bez povrdijeđenih Nejmara i Edisona Kavanija, a bez njih "Sveci" su potpuno drugačija ekipa.

Za večeras je zakazan i duel Rome i Porta na Olimpiku, ekipa koje nijesu u formi.

Roma u italijanskom šampionatu igra toplo-hladno, ima samo deset pobjeda uz osam remija i pet poraza, dok je u Ligi šampiona odigrala nekoliko kvalitetnih utakmica. Ekipa Euzebija di Franćeska će svakako u prvoj utakmici koju igraju u Rimu pokušati da dođe do što je moguće veće prednosti kako bi osigurali miran revanš u Portugalu.

S druge strane, Porta se u zimskom prelaznom roku pojačala dovođenjem defanzivca Pepea, ali i dalje ne igraju u željenoj formi i posljednju pobjedu ostvario je krajem januara protiv Belenensesa.

Branilac trofeja, madridski Real igraće sjutra u Amsterdamu sa Ajaksom, dok će Totenhem u Londonu biti domaćin Borusiji iz Dortmunda.

Za naredni utorak zakazani su dueli Liona i Barselone, odnosno Liverpula i Bajerna, dok će se dan kasnije sastati Atletiko Madrid i Juventus, kao i Šalke i Mančester siti.

Revanši utakmice na programu su 5. i 6, odnosno 12. i 13. marta.

 

Izvor: RTCG