Crnogorski klasik u Morači: Borba za plej of poziciju i opstanak

Crnogorski košarkaški derbi u ABA ligi odigraće večeras Budućnost Voli i Mornar.

 

Podgoričanima bodovi trebaju u borbi za što bolju poziciju pred plej of, dok Barani još nisu prebrinuli brige oko opstanka.

 

“Dočekujemo ekipu Mornara koja pruža odlične partije u posljednje vrijeme, otkad su završili takmičenje u Evrokupu. U posljednjih pet mečeva imaju tri pobjede i dva tijesna poraza na gostovanjima Partizanu i Megi. Utakmica sa Mornarom nam dolazi u nezgodnom trenutku, raspored je težak, ali moramo ući u utakmicu sa energijom i ostati fokusirani 40 minuta, kako bi došli do važne pobjede”, rekao je trener Budućnosti Jasmin Repeša.

 

Njegov kolega sa druge strane Mihailo Pavićević ističe da je njegov tim na papiru slabiji.

 

“Budućnost ima veoma kvalitetnu ekipu, sastavljanu od vrhunskih pojedinaca koji mogu da dobiju bilo koga, što se potvrdilo i u Evroligi. Mi smo daleko iza njih kada je riječ o individualnom kvalitetu. Podgoričani su apsolutni favoriti. U trci su za drugo mjesto. Na nama je da što bolje odigramo meč, na što višem nivou, kako bismo crnogorski derbi učinili zanimljivim za publiku. Ali, rezultat je u njihovim rukama, jer najbolji igrači Budućnosti, zbog svojih izuzetnih individualnih kvaliteta, sami mogu da dobiju utakmicu”, kazao je Pavićević.

 

Budućnost Voli i Mornar igraće večeras od 18 sati u “Morači”.

 

Izvor: cdm.me