Austrijanci opravdali ulogu favorita

Odbojkaši Jedinstvo Bemaksa poraženi su večeras na svom terenu od austrijske Posojilnice, rezultatom 0:3 (22:25 13:25 22:25), u prvom meču 1/16 Kupa Evropske odbojkaške federacije (CEV).

Nakon 76 minuta igre iskusniji odbojkaši Posojilnice ostvarili su ubjedljiv trijumf i opravdali ulogu favorita.

Bjelopoljci nijesu uspjeli da pruže veći otpor igračima austrijskog prvaka, iako su, prema riječima trenera Darka Prebiračevića, dali svoj maksimum.

“Falilo nam je večeras smirenosti i iskustva, kako bi određene situacije riješili u našu korist, jer mislim da smo zalužili bar jedan set. Ako uspijemo te greške da ispravimo, u revanšu ćemo sigurno biti mnogo bolji, iako nas čeka težak meč. Imamo dosta vremena da se spremimo za Bleiburg, ne bih da prejudiciram, ali ništa nije nemoguće”, kazao je trener OK Jedinstvo Bemaks i čestitao gostima na pobjedi.

Trener odbojkaša Posojilnice, Matjaž Hafner, istakao je da su za večerašnju utakmicu bili apsolutno spremni i da je pobjeda ono što su očekivali, iako su se nadali neizvjesnijem meču.

„Vršili smo jak pritisak na njihove primače, moji momci su konstantno bili fokusirani, ni u jednom trenutku nijesu pali. Odbojkaši Jedinstva su takođe imali par dobrih momenata, pokušali su da se vrate u igru, ali smo ipak bili bolji, što je i rezultat pokazao“, zaključio je Hafner.

Odbojkaši bjlopoljskog Jedinstva svoju sreću će okušati za 14 dana, kada će u Bleiburgu odigrati revanš meč sa austrijskim prvakom.

OK JEDINSTVO BEMAKS: Kuburović, Vukić, Delić, Popović, Kojović, Pavićević, Bulatović, Rudić, Bulatović, Bugarin, Đuretić, Tomić, Mandžukov, Bojić

OK POSOJILNICA: Siewierski, Petras, Hruska, Krol, Stysial, Michel, Vuorinen, Ibrahimović, Rainer, Wiese, Robing, Koncilja

Autorka: Sanja Čujović

Foto. Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE