Mornar doplovio do važne pobjede

Košarkaši Mornara ostvarili su značajnu pobjedu u borbi za opstanak u ABA ligi – crnogorski prvak je u 17. kolu regionalnog takmičenja bio bolji od Cibone 91:78.

Barani su od starta meča bili u rezultatskoj prednosti, a pitanje pobjednika riješili su početkom posljednje četvrtine kada je Nemanja Vranješ pogodio trojku za nedostižnih +19 (78:59).

Ovo je treća uzastopna pobjeda čete Mihaila Pavićevića pred svojim navijačima, ukupno sedma u sezoni, pa sada imaju dva trijumfa više u odnosu na ekipe sa začelja tabele – Olimpiju, Zadar i Krku.

Mornar je odigrao jednu od svojih prepoznatljivih partija, na veliki broj poena i u takvom ritmu popularni “Vukovi” nisu imali šansu da parket dvorane Topolica napuste uzdignutih ruku.

Naš šampion je uvodnu dionicu dobio 24:19, a na polovini susreta imao i dvocifren višak (50:38). Cibona je serijom 9:0 na startu trećeg kvartala uspjela da se vrati u meč, međutim domaćin se dalekometnom paljbom ponovo odlijepio i najavio sigurnu pobjedu.

Ubjedljivo najbolji pojedinac večerašnjeg duela bio je Nemanja Vranješ sa 23 poena. U redovima Mornara istakli su se i Strahinja Mićović sa 14, Antabija Voler dodao je 13, a Uroš Luković 12 poena.

Najefikasniji igrač u redovima kluba iz Zagreba bio je Damir Markota sa 14, dok je Marko Ljubičić meč završio sa 13 pogodaka.

Mornar u narednom kolu čeka crnogorski derbi, gostovanje prvaku ABA lige Budućnost Voliju.

 

 

Izvor:cdm