Ljubomir Popović najbolji sportista Bijelog Polja

Odbojkaš Jedinstva, Ljubomir Popović, izabran je za najboljeg sportistu grada u 2018.godini, odlučilo je Udruženje sportskih novinara i Centar za sport i rekreaciju. Popović je u prethodnoj godini osvojio titulu prvaka Crne Gore sa “Jedinstvom”, kao i kup Crne Gore, a bio je i na širem spisku reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Sve to mu je omogućilo da dodje do ovog prestižnog priznanja.

Ljubomir Popović    FOTO: reprezentacija.me

Za najperspektivnijeg sportistu grada, proglašen je Risto Drobnjak iz Atletskog Kluba “ Jedinstvo”, najuspješnija ekipa u protekloj godinu je Odbojkaški klub Jedinstvo, dok je najbolji sportski radnik, Slobodan Šebek, sportski direktor OK Jedinstva .

Po prvi put je biran i najbolji trener, a ta laskava titula pripala je treneru atletskog kluba, Osmanu Eroviću, koji je i  selektor reprezentacije.

Kao i prethodne godine, i ove godine biće uručene nagrade talentovanima bjelopoljskim sportistima: Boris Vujošević Atletski klub Jedinstvo, Vasilije Vučinić Kosarkaski klub Jedinstvo, Zdravko Vlaović  Bokserski klub Fenix, Darko Mrdović Bokserski klub Bijelo Polje, Nikola Jelić MRK Jedinstvo, Ema Kolić ŽRK Jedinstvo, Rijad Džafić FK Jedinstvo, Adnan Kujović- paraolimpijac Džudo klub Favorit.

Posthumno priznanje za doprinos i razvoj sportu Bijelog Polja dobio je Nebojša Milošević.

Marko Maslovarić, v.d. direktora Centra za sport i rekreaciju, kazao je za Radio Bijelo Polje da je ove godine izbor najboljeg sportiste,kluba i trenera obavio po drugačijoj šemi, jer je donešen novi zakon o sportu.“Bijelo Polje je oduvijek bilo poznato kao grad sporta, sa velikom sportskom tradicijom i velikim brojem uspješnih sportista a koji su uvijek bili dobri ambasadori Bijelog Polja. Očekujem da u ovoj godini bude još puno boljih sportskih rezultata, kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji”, istakao je Maslovarić.

On je podsjetio da će nagrade i priznanja biti uručene na svečanosti, koja  će 7. februara biti upriličena kod predsjednika Opštine, Petra Smolovića.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje.