Prebiračević: Ulogu favorita prepuštamo austrijskoj Posojilnici

Odbojkaši Jedinstvo Bemaksa igraju sjutra na svom terenu protiv austrijske Posojilnice, prvu utakmicu 1/16 Kupa Evropske odbojkaške federacije (CEV), saopšteno je na današnjoj konferenciji, održanoj u hotelu “Franca”.

Nakon što su savladali Riječane, odbojkaši bjelopoljskog Jedinstva pokušaće da sjutrašnjim mečom naprave korak dalje na evropskoj sceni.

Iako uloga favorita pripada Austrijancima, trener OK Jedinstvo Bemaksa, Darko Prebiračević, siguran je da će njegovi momci dati maksimum i utakmicu učiniti neizvjesnom.

“Ekipa Posojilnice je iskusnija i kvalitetnija od nas, a ima i veći roster igrača. Međutim, mi se nećemo predati, i ovaj put očekujemo veliku podršku publike, koja nam je jak vjetar u leđa, uz njih možemo napraviti dobar, a možda i neočekivan rezultat”, kazao je Prebiračević.

Tešku utakmicu protiv austrijskog prvaka očekuje i kapiten, Vladan Rudić.

“Svjesni smo da je Posojilnica jaka ekipa, imaju raznovrsnu klupu, veći budžet od nas i oni zaista jesu favoriti, iako mi igramo kući. Dosta smo upućeni u njihovu igru i sigurno im nećemo prepustiti meč, već ćemo jakim napadom pokušati da dođemo do što boljeg rezultata”.

Trener odbojkaša Posojilnice, Matjaž Hafner, vjeruje u pobjedu, ali smatra da će ipak biti neizvjesno.

“Vjerujem da ćemo do sjutrašnjeg meča uspjeti da se odmorimo od napornog puta. Naš protivnik je snažan, posebno u napadu i znamo da mogu mnogo dobro igrati, ali ipak se nadamo povoljnom rezulatatu”, rekao je Hafner.

U 1/16 CEV Kupa austrijska Posojilnica će doći pobjede, uvjeren je kapiten ekipe, Nejc Pušnik.

“Prethodnog vikenda smo igrali dvije utakmice, tako da nijesmo uspjeli da izvršimo detaljnu analizu igre odbojkaša Jedinstvo Bemaksa. Ipak, spremni smo za sjutrašnji meč i očekujemo trijumf”.

Prvi meč je na programu sjutra u SC “Nikoljac”, sa početkom u 18 časova, dok je revanš 14 dana kasnije u Bleiburgu.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić, Darko Braič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE