Vojin Ćetković: Naš zadatak je da kritikujemo

Proslavljeni dramski umjetnik, neprikosnoveni miljenik ženskog dijela publike, objašnjava da se glumci cijelog života bave temama kao što su ljubav i smrt i priznaje da mu uloga dječjeg psihijatra u predstavi “Ekvus” nije pomogla da bolje razumije ćerke Veru i Milu.

Kao glumac sa bogatim iskustvom, Vojin Ćetković (47) danas ima tu privilegiju da bira uloge. Nedavno je u Beogradskom dramskom pozorištu premijerno izveden komad “Ekvus”, nastao po tekstu Pitera Šefera, u kojem tumači lik psihijatra koji treba da pomogne dječaku opsesivno vezanom za konje. Ova uloga je drugačija od svih koje je do sada tumačio.

“Sa rediteljem Markom Manojlovićem već sam sarađivao na komadu “Noć bogova”, a njegove predstave mi se veoma dopadaju. U druženju i razgovorima doticali smo se raznih tema, da bismo zaključili da dijelimo iste vrijednosti i imamo slične životne stavove. Dugo smo pričali o tome šta bismo mogli da radimo i onda mi je on dao ovaj tekst da pročitam. Svidio mi se i odlučili smo da probamo da ga uradimo. “Ekvus” se kod nas nikad nije izvodio, preveden je sedamdeset i neke godine i trebalo je da bude postavljen u Jugoslovenskom dramskom, ali nije. Eto, mi ga sad igramo u Beogradskom dramskom pozorištu”.

Izvor: Cdm